Minnesord Klara Hedlund

Till minne av Klara Hedlund.

Foto:

Minnesord2022-02-04 09:00

Klara Hedlund, Eskilstuna, har avlidit efter en kort tids sjukdom, hon blev 80 år.

Klara föddes i byn Jänkisjärvi i Övertorneå kommun som ett av sju barn, med en mor som grundade hennes feministiska inställning och en far som var för jämställdhet. Klara var ända från sin ungdom bra på att argumentera och kunde lätt föra en givande dialog när hon reagerade på något hon ville säga ifrån.

När Klara var tjugo år träffade hon sin livskamrat Ove Hedlund. De sa ja till varandra i Övertorneå kyrka 1961. Ove kom att vara hennes livskamrat i 60 år. De fick tre döttrar, Mona, Cecilia och Veronika.

Efter en kort tid i Malmfälten så flyttade de 1963 till Katrineholm. Klara började sin yrkesbana på LM Ericsson. Där började hon som tolk genom att hon behärskade det finska språket. Hon var engagerad i sitt jobb och avslutade sin tid på LM som avdelningschef 1999.

2004 Flyttade de till Eskilstuna där hon jobbade på KFUM fram till sin pensionering.

Förutom stugan i Svanstein var resor Klaras och Oves stora gemensamma intresse. De har varit i Ceylon, Kina, Australien, Nya Zeeland och många länder i Europa. De senare åren långtidshyrde de lägenhet på Mallorca och Gran Canaria.

Klara och Ove var samhällsintresserade och följde utvecklingen i samhället. Det gillade att diskutera politik. Klara var en modern pensionär och ville hänga med i den digitala utvecklingen. Hon deltog på ett antal sociala plattformar via dator och telefon. Som stolta norrlänningar var de även aktiva i Norrlandsgillet där de träffade många norrlänningar bosatta i Sörmland.

 Familjen med barn och barnbarn fick stort utrymme hos våra föräldrar. Vi barn har upplevt att våra föräldrar har haft det bra och varit lyckliga med varandra. De har stöttat oss och varit generösa mot oss, våra kamrater och våra val i livet.

De kommer för alltid att vara i ljust minne bevarade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!