Minnesord Karl Ainer Sandman

Karl Ainer Sandman

Foto:

Minnesord2020-12-23 19:00

Karl Ainer ”KA” Sandman, Kusån, Boden, har hastigt lämnat oss i en ålder av 76 år. Pappa föddes i Spikberg, Bodträskfors, som nummer två av fyra syskon. Pappa gifte sig 1964 med Edith och vi blev tre barn. Under åren utökades familjen med tio barnbarn och 15 barnbarnsbarn.

Han har arbetat i stenkrossen i Bjässmora, som vaktmästare på Ingrids-hem, ordningsvakt samt trettio år åt försvaret i Boden, innan en skada på arbetet satte stopp för fortsatt arbete.

Ett av hans stora intressen var när han åkte runt i byarna och sålde bröd i sitt företag KA:s Busshop. Pappa var allmänt känd som ”skorpgubben” i byarna, men för andra som KA. Pappa gillade att jaga och fiska tillsammans med sin bror Edmund och sina barn och barnbarn uppe i ”Tallis”, Bodträskfors, när tiden fanns. Han gillade också att resa, först med ”Duetten” och sova i tält, sen blev det ”Volvon” med husvagn, och till sist husbil.

Pappa var en väldigt social människa, hade lätt att få kontakt med andra människor som han inte kände eller talade samma språk som. Han sa alltid: Man kan alltid ”språka” med alla, kan man inte orden, så finns ju kroppsspråket. Det är många gånger som vi har suttit och väntat under olika resor, på att han skulle komma, så vi fick åka vidare.

Pappa var väldigt idrottsintresserad och spelade bland annat fotboll med Svartlå IK, åkte skidor och terränglöpning för Vittjärv IK. Han var alltid med sina barn på deras idrottsaktiviteter, skidor, ishockey, fotboll och innebandy. Han var även fotbollstränare för flickor i Svartlå IK och när yngsta dottern började med fotboll och innebandy, engagerade han sig och blev tränare i Vittjärvs IK respektive Björns Innebandy. Han var väldigt humoristisk och hittade på mycket skoj och bus, men fanns alltid där för de som behövde tröst.

Han blev änkeman 2009, då blev barn och barnbarn, och senare barnbarnsbarn, hans allt. 2017 träffade han Britta Hietala och fick en ny tändning för att bland annat resa med husbilen igen. Hösten 2017 fick han diagnosen lungfibros, men han valde att leva ett aktivt liv, skötte huset, skottade snö åt sig själv och grannar, gick långa skogspromenader med sin hund. Pappa hade planerat att visa Britta Danmark i somras, men Corona satte stopp för detta. Under hösten hade de börjat planera för en resa till Danmark sommaren 2021 i stället.

Pappa lämnar efter sig en stor saknad och tomhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!