Minnesord Karin Wiklund

Till minne av Karin Wiklund.

Foto: Christine

Minnesord2023-01-11 07:00

Den 23 december avled vår fina mamma Karin efter en tids sjukdom.
Mamma föddes i Norrfjärden, Piteå den 30 augusti 1938 i en jordbrukarfamilj med många syskon. 1955 började hon husmorsutbildning på Strömbackaskolan och i samband med den tiden träffade hon vår pappa Kurt. 
Mamma jobbade som vårdbiträde i Öjebyn under några år och på trettondagsafton 1961 gifte sig våra föräldrar i Norrfjärdens gamla kyrka. Året därpå föddes dottern Carina och så småningom gick flyttlasset söderut när vår pappa började studera till slöjdlärare. 
1965 köptes en stugtomt i Klubbviken några kilometer från Borgaruddens camping. Våra föräldrar kom med åren att skapa ett sommarparadis där vi barn upplevt många fina barndomsminnen. Det var en av mammas absoluta favoritplatser då ett av hennes stora intressen var bärplockning. 
De åkte alltid upp till Norrbotten sommartid till sin stuga och under åren dom var bosatta på västkusten utökades familjen med dottern Maria år 1967. En kort tid efter andra dotterns födelse började flyttlasset gå norrut när vår pappa fick en slöjdlärartjänst i Boden och 1971 föddes yngsta dottern Christine. 
 

Mamma var hemma med oss barn under de tidiga åren när vi var små och började därefter återuppta vårdyrket. Hon blev så småningom intresserad av att börja studera igen och gick under ett par år och läste till ekonomiföreståndare i Stockholm medan övriga familjen var kvar i Boden. Efter avslutad utbildning fick hon en tjänst som chef i köket på centrallasarettet men efter ett par år så beslutade hon sig för att börja studera igen. Vid dryga 40 års ålder så läste hon under 3 år till sjuksköterska och började efter avslutad utbildning jobba vid Bodens lasaretts psykiatriska avdelning. I det yrket blev hon kvar till sin pension.
10 år innan pension köpte våra föräldrar en fastighet i Torrevieja, Spanien där de tillbringade mycket tid, framför allt under vinterhalvåret. De hade ett härligt och varierat liv tillsammans och gillade att resa både inom Sverige och Norden förutom sina resor till Spanien. 
Mamma handarbetade en hel del och det var en av hennes stora intressen samt att cykla och promenera. Vår pappa avled hastigt under hösten 2016 i början av en vistelse nere i Spanien. Detta blev en stor omställning för vår mamma som under våren 2017 hamnade på äldreboende. De senaste åren bodde hon på äldreboendet Rosågränd.
Våra föräldrar har gett oss många fina upplevelser genom årens lopp som vi verkligen uppskattar och kommer minnas för evigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!