Sommarjippo i Svanparken

Sommarjippo i Svanparken har blivit en tradition. Hyresgästföreningens nye ordförande Mikael Karlberg stekte hamburgare och gav sin syn på samhällsflytten.

Ny. Mikael Karlberg, ny ordförande för Hyresgästföreningen.

Ny. Mikael Karlberg, ny ordförande för Hyresgästföreningen.

Foto: Marie Ridderström

MALMBERGET2014-08-18 06:00

Fint väder, levande musik, gratis hamburgare, tipspromenad och hoppborg är ett lockande koncept för både unga och gamla.

Mikael Karlberg är ny ordförande för Hyresgästföreningen i Gällivare kommun. Han efterträder Tage Johansson. Utmaningen för Hyresgästföreningen är samhällsflytten och avvecklingen av Malmberget, säger han.

– Hyresgäster som tvingas flytta på grund av samhällsomvandlingen måste få kompensation om de flyttar in i nyproducerade lägenheter med fördubblad hyra. Hyresgästföreningen kräver likvärdig hyra, säger Mikael Karlberg.

Sommarjippot uppskattades av publiken och hamburgarna hade en strykande åtgång. Lapplands jägarbataljon representerades av hemvärnsman Ingemar Larsson Torri och lottan Agneta Hansson som serverade hamburgare, bröd och dressing.

Ungarna strålade av glädje vid fiskdamm och hoppborg. Gratis popcorn, ballonger och varmkorv är aldrig fel.

– Ett trevligt arrangemang, säger Marie Wallbing som kommer från Porjus.

Stig Norberg uppskattade musiken och folklivet. Det bästa med dylika arrangemang är möjligheten att träffa bekanta och mingla omkring i parken. Han är en aktiv pensionär trots vissa rörelsehinder. Nu packar han för nästa utlandsresa.

– Jag ska till Venedig. Det gäller att leva medan tid är, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om