Malmberget livas upp med fest

Utställning, fest och minnenas allé. Det samman­fattar den kommande sommaren i Malmberget. ”Vi ska ha en riktigt stor fest i dagarna tre”, säger arrangören Kjell ”Firro” Hansson.

Livar upp. Lars Israelsson, Tord Pettersson, Torvald Burman och Kjell "Firro" Hansson är alla uppvuxna i Malmberget. I sommar firar de sin hemort rejält med buller och bång.

Livar upp. Lars Israelsson, Tord Pettersson, Torvald Burman och Kjell "Firro" Hansson är alla uppvuxna i Malmberget. I sommar firar de sin hemort rejält med buller och bång.

Foto: Emma Eriksson

Malmberget2016-05-25 06:00

Till sommaren ska Malmbergets minne firas – flera gånger om. Redan 17–18 juni invigs den stora utställningen som ett tiotal personer arbetat med i tre år.

– Vi har spunnit idéer sedan 2005, och de senaste åren har vi jobbat med modeller. Jag har gjort modeller från 1960-talet och framåt, och bildarkivet har varit en riktig skatt, säger Tord Petters­son vars modeller kommer att inta sporthallen för den stora utställningen.

Knappt två månader senare händer nästa stora grej på orten, då en riktig brakfest ska anordnas. I tre dagar kommer Nordan, sporthallen och området däremellan utgöra ett festivalområde.

– Vi har haft två stora klassfester förut i början av 2000-talet. Det blev sådan succé så nu kör vi igen, för alla. Vi riktar in oss mycket på att det blir en hemvändarfest men självklart är det inte bara för Malmbergsbor, säger Kjell ”Firro” Hansson.

Han och ThorvaldBurman utgör ett rutinerat arrangörsteam och håller bland annat i trådarna kring Midnight Sun Meet. Och bilarna kommer självklart även ha sin plats på Malmbergsfesten.

– I Svanparken kommer det vara samling för nostalgi­bilar en dag. Sen kommer det vara ett disco med musik från förr och i dag. Det ska finnas något för alla åldrar, säger Thorvald Burman.

Redan nu har arrangörerna märkt av ett jätteintresse, inte minst på Facebook där evenemanget på en vecka fick 4 500 följare.

– Det här kommer absolut vara Malmbergets största fest hittills. Och kanske sista, säger Kjell ”Firro” Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om