Ulf Bengtsson 60 år

Luleå2009-09-24 06:00
Ulf Bengtsson, Luleå, fyller 60 år fredagen den 25 september.
Han är född i Hanebo i Gävleborgs län. Vid sju års ålder flyttade familjen till Norrtälje.
Efter studentexamen i Norrtälje studerade han först vid Stockholms universitet och senare vid journalisthögskolan i Göteborg där han i december 1970 avlade journalistexamen.
Efter journalisthögskolan hade han flera vikariat vid bland annat tidningen Ljusnan i Bollnäs, Östersund-Posten i Hammarstrand och Strömsund, Kvällsposten och Sydsvenskan i Malmö. 1973 började han på Dala-Demokraten i Falun där han arbetade i fyra år.
Lokalredaktör
1977 började han som lokalredaktör vid
NSD:s lokalredaktion i Arvidsjaur. 1979 flyttade han till huvudredaktionen i Luleå där han har arbetat som redigerare, nattredaktör, bilageredaktör och sedan några år som familjeredaktör. Under cirka tio år var han kassör i NSD:s journalistklubb.
Djurgårdsfrälst
Sedan unga år har han varit djurgårdare och är medlem både i Djurgårdens IF:s ishockeyförening och Djurgårdens IF:s fotbollsförening.
Ulf Bengtsson tycker även om att skriva på fritiden och han har gått kurser i skapande svenska vid Luleå tekniska universitet.
Utöver det tycker han om att umgås med sambo, släkt och vänner samt resa, fotografera, läsa böcker, vara ute med hunden Ayla, surfa på internet och mycket annat. Han tillbringar också en del tid i sommarstugan som ligger utanför Bollnäs i Hälsingland.
Beatlesfan
Ulf Bengtsson är också en stor beundrare av The Beatles.
Vilka är dina favoritlåter med The Beatles?
- Det är hur många som helst. Men In my life, Penny Lane, The long and winding road och de tidigare - och mer okända - This boy (med trestämmig sång), I´ll be back och Not a second time, för att nämna några.
Födelsedagen firas i Benalmadena i Spanien - och med matchen Malaga-Barcelona....
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om