Tårtan kan göra Regina till Årets hemmakonditor
Foto:
- Jag hoppas förstås att jag ska finnas med bland de fem finalisterna, sgäer Regina.
Hur kommer det sig att du anmälde dig till tävlingen?
- Jag tyckte det var lite kul och så har jag ju alltid hållit på med bakning. Det var verkligen en härlig överraskning när jag fick veta att min hjortronmoussetårta hade gått vidare. Jag blev jätteglad! Jag är ett stort fan av det norrländska oranga guldet som är en riktig smakexplosion, säger Regina Niemi.
Lång väg
Det är företaget Fazer som står bakom tävlingen. Och vägen till att plocka hem titeln som Årets Hemmakonditor är inte lätt. Under tävlingen 15 första veckor utses en vinnare i veckan som går vidare till nästa etapp. Då är det svenska folket som röstar bland de 15 semifinalisterna. de fem bästa går vidare. Bidrag har strömmat in från hela landet och den välrenommerade juryn hade en nästan omöjlig uppgift att utse den andra av femton semifinalister. Men Reginas recept smakade smaskens i juryns gommar.
Regina Niemi har vad juryn kallar för "det" när det kommer till att skapa ett fantastiskt bakverk. "En unik smakupplevelse och en spännande kombination av hjortron och mandel", förklarar juryn.
- Hjortronmousse och mandelbottnar är en riktigt bra smakkombination. Det är dessutom väldigt roligt när svenska råvaror lyfts fram. Finns det något mer svenskt än hjortron! Tårtan ser väldigt delikat ut och är en mycket värdig semifinalist, säger Conrad Tyrsén, jurymedlem.
Utbildad konditor
Regina har den rätta bakgrunden för den här tävlingen. Hon är nämligen utbildad konditor och bakar nästan jämnt. För närvarande studerar hon på Sunderby folkhögskola.
- Jag har planer på att öppna eget konditori, säger hon.
Regina har en del tidigare erfarenheter när det gäller tävlingar. Tidigare vann hon en tävling i Aftonbladet med en hallonbrownie. Det var också en tävling med svenska folkets recept och snart kommer segrarbidragen ut i bokform.
- Jag har hållit på ock baka sedan jag var liten. Bakning är mitt stora intresse.
Kladdkaka
Hennes favoritbakverk är finns bland annat tiramisu, den klassiska kladdkakan och alla former av moussetårtor.
- Jag tycker om att utmana mig själv vid bakbordet och testar gärna oväntade ingredienskombinationer.
De fem finalisterna göra upp om titeln under Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm i oktober.
Årets Hemmakonditor är en tävling som har inrättats av Fazers varumärke Ögon. Det är första gången som tävlingen arrangeras och är öppen för alla. Den som vill delta i tävlingen laddar upp sitt recept med tillhörande bild på www.hemmakonditor.se. Där kan man också läsa alla inskickade arecept. Röstningsperioden pågår från 14 juni till 15 augusti.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!