På några timmar har en lyxkrog vuxit på Hägnan, med kök, serveringspersonal, kockar, plats för 40 gäster och en sjurättersmeny. Och på lördag är den borta.
Det är den internationelle stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk som under åtta veckor rest genom landet med sin krog i jakt på landets bästa smaker.
De bästa råvarorna
Luleå är deras åttonde och sista stopp och på alla ställen letar de upp de bästa råvarorna som de kan hitta.
- Det är liksom hela idén. Det ska vara 100 procent lokalt. Vi tycker ofta att allt är så bra på andra ställen, medan vår egen mat är skit. Det vill vi ändra på, säger Jens Dolk.
Självklara tillgångar
- Många frågar vad som är speciellt här. Men här finns så många självklara tillgångar som man borde vara jättestolt över, konstaterar Tommy Myllymäki
Eller vad sägs om rypsolja från Avan, tomater från Piteå, kråkbärssylt och skabramsost från Jokkmokk, get från Arvidsjaur samt älg och ren från Tornedalen.
Allt ska in på kvällens meny.
Men Tommy Myllymäki själv slår ett slag för det många norrbottningar kastar bort - siklöjan.
- Här uppe kanske man tycker det är skräp som inte ska ätas. Jag däremot har vuxit upp i Finland på somrarna och där halstrade vi siklöjan och åt hel med huvud och allt. Det handlar om att man måste exponera den. Det kan vi kockar göra genom att använda den mer, säger han.
Förutom tre kvällar av gourmémat ska Jens Dolk och Tommy Myllymäki även kora Norrbottens bästa paj (idag utanför Åhlens) samt delta i ett seminarium om den norrbottniska maten.
Inte pizza
- Bären, viltet som finns och löjrommen. Bara det är så högkvalitativa produkter så det räcker. Det är självklart för er. Men det är detta som besökarna som kommer hit vill ha. De vill inte ha pizza, säger Tommy Myllymäki
Den norrbottniska festmåltiden kostar 1 250 kronor.