Sveriges och Norrbottens hamburgerkung Richard Bergfors, 35, vd för Max, reser på söndag till USA för att bland annat hålla föredrag om hamburgare.
Det är den Svensk-amerikanska handelskammaren som håller ett stort matkonvent i New York. Mästerkocken Marcus Samuelsson, som gjort dundersuccé i New York, är en av deltagarna.
Kan man lära amerikanarna något om hamburgare? USA är ju hamburgarnas förlovade land...
- Definitivt har vi mycket att lära ut. Vi har hunnit längst med att göra hälsosamma hamburgare och att ansvara för miljön. Vi har också hunnit längst när det gäller klimatsatsning och förbättrad miljömedvetenhet. Där har vi något att lära ut.
Vad ska du göra mer under USA-resan?
- Vi är tolv personer från Max som åker och förutom konventet ska vi äta en massa hamburgare. Det blir väl 3-400 under de åtta dagar vi är där... Vi ska äta både hos kedjor och lokala restauranger. Jag har ju gjort många resor - mest till USA - så jag kommer att fungera som något av en guide under den här trippen.
- Förhoppningsvis ska det ge inspiration och idéer som gör att vi kan utveckla hamburgarna i Sverige. Vi har ambitionen att komma med ett par nya hamburgare varje år.
Fortsätter det att gå bra för Max?
- Vi fortsätter att expandera. Innan nyår öppnar vi en ny restaurang och under nästa år blir det sex till tio nya, främst i Sverige och Norge. Sedan hoppas vi mycket på sänkningen av restaurangmomsen. Det leder till sänkta priser och därmed fler kunder.
Du passar också på att fylla år...
- Ja, jag fyller 36 den 27 oktober och vi reser till USA på söndag. Så vi hinner fira lite innan vi åker. Det blir inte så stort firande... sånt gjorde jag fram till jag fyllde 25...