Hon kan skrapa ihop till en riktigt god jul

Förskolläraren och ensamstående tvåbarnsmamman Eva Ericsson, 44, i Luleå har alla förutsättningar att få en riktigt god jul.På lördagsmorgonen skrapar hon tv-triss i TV 4-studion i Stockholm.

Eva Ericsson och mamma Aili Eliasson blir miljonärer lagom till jul. På lördag ska Eva Ericsson skrapa fram minst 10 000 och som mest 50 000 kronor i månaden i tio til 25 år framöver.

Eva Ericsson och mamma Aili Eliasson blir miljonärer lagom till jul. På lördag ska Eva Ericsson skrapa fram minst 10 000 och som mest 50 000 kronor i månaden i tio til 25 år framöver.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-12-03 06:00
Eva Ericsson och hennes mamma Aili Eliasson, 70, har köpt trisslotter tillsammans i ett 20-tal år utan någon storvinst.
De prenumererar på fyra lotter i månaden. Men vid ett besök på ÖB i Luleå fick Ali Eliasson en ingivelse när hon stod i kassan och skulle betala.
Trodde knappt sina ögon
- Jag sa att jag tar en Trisslott också. Kassörskan gav mig den som låg överst i kassalådan, berättar hon vid köksbordet i dotterns lägenhet på Malmudden.
När hon kom hem, skrapade lotten och såg resultatet trodde hon knappt sina ögon.
- Jag tordes inte ringa till Eva på jobbet och berätta. Jag tänkte att hon kanske svimmar.
I dag åker de till Stockholm, där Eva Ericssons syster och bror bor, och på lördag morgon är det skrapdags i tv-studion.
"Det känns overkligt"
- Jag är mer nervös för att vara med i tv än för själva skrapandet. Det känns overkligt. Även om det inte blir mer än 10 000 kronor per månad i tio år så blir vi jätteglada, säger Eva Ericsson.
Vad gör du om det blir högsta vinsten, 50 000 kronor i månaden i 25 år?
- Jag slutar nog inte jobba. Jag trivs så bra med mitt jobb på Hertsölunds förskola. Men visst kan man ju unna sig och barnen en hel del, säger Eva Ericsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om