Hallå där...

... Kristina Bäckström, 41, från Arvidsjaur som förslås bli ny distriktsordförande i Centerpartiet Norrbotten efter Stefan Tornberg.

Kristina Bäckström, 40, pekas ut som en möjlig efterträdare till Tornberg på Norrbottensbänken i riksdagen.

Kristina Bäckström, 40, pekas ut som en möjlig efterträdare till Tornberg på Norrbottensbänken i riksdagen.

Foto: Bengt-Åke Persson

Luleå2011-03-22 06:00

Valberedningen var enig under mötet. Vad är den viktigaste frågan för dig?

- Jag är inte den som kastar mig in i de politiska frågorna. Jag kommer försöka vända mig till medlemmarna och lyssna efter vad de vill. Jag tror det är därför jag valts, jag är bra på att lyssna in. Andra får stå för de stora politiska frågorna.

Varför tror du att du lyfts fram?

- Jag har varit ordförande i centern i Arvidsjaur och vi har varit framgångsrika. Kanske kan jag förmedla det vidare.

Kärnkraften är het just nu efter katastrofen i Japan. Dessutom är Norrbotten aktuellt för prospektering av uran. Hur ställer du dig till det?

- Jag har tillsamman med centerkvinnorna i Arvidsjaur genom en skrivelse stoppat prospekteringen. Så det visar väl var jag står. Kärnkraften är ingen bra lösning och vi bör jobba för en avveckling. Men för att få igenom det krävs att centern blir ett bra mycket större parti. Här är inte liten stark.

Hur kan servicen på landsbygden räddas?

- Genom att använda sig av de inlandsmiljoner som regeringen beslutat om. Då kan stora framsteg göras, som till exempel i Trångsviken.

Vad gör du när du inte är politiker?

- Tillskillnad från tidigare ordföranden är jag inte arvoderad politiker. Jag är bara en vanlig Svensson. I april kommer jag börja på ett vikariat på Arvidsjaurshem och tidigare har jag jobbat på försvaret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om