Företagare med utländsk bakgrund prisade

ISF delar ut utmärkelsen Årets nybyggare Norrbotten för att uppmuntra framgångsrika företagare med utländsk bakgrund. Designern Leo Filson samt konditorparet Leema och Karu Narasinghe förärades årets priser.

Karu och Leema Narasinghe utsågs till Årets nybyggare i Norrbotten i kategorin "pionjär". Leo Filson utsågs till Årets nybyggare i Norrbotten i kategorin "nystart".

Karu och Leema Narasinghe utsågs till Årets nybyggare i Norrbotten i kategorin "pionjär". Leo Filson utsågs till Årets nybyggare i Norrbotten i kategorin "nystart".

Foto: Pontus Wikström

Luleå2012-08-31 06:00

Tillvaron som småföretagare kan vara tuff. Ännu tuffare blir det om man är ny i landet och inte känner till vad som gäller och dessutom har svårt med språket. För att sporra nysvenska företagare och lyfta fram positiva exempel instiftades 1999 priset Årets nybyggare av ISF, Internationella företagarföreningen i Sverige.

På torsdagen delades Årets nybyggare Norrbotten-priserna ut vid en konferens i Luleå, arrangerad inom ramen för Almis projekt Entreprenörcentrum.

4 Årets nybyggare Norrbotten i kategorin "pionjär" blev ett par som har belönats tidigare i företagarsammanhang: Leema och Karu Narasinghe, Luleå. De driver Gammelstads konditori och café.

I motiveringens sägs det:

"Gammelstads konditori och café har genom utmärkt kvalitet och närhet till kunderna - med etableringar såväl i centrala Luleå som i geografiskt spridda stadsdelar - lyckats etablera ett varumärke laddat med enbart positiva förtecken. Ett företag som både skapar och förverkligar drömmar.

4 Årets nybyggare Norrbotten i kategorin "nystart" blev designern Leo Filson, Luleå, som driver Leo concrete design AB.

"Har visat att flytten från London till idyllen i Luleå har blivit en kreativ resa. Leo concrete skapar innovativa produkter som genom elegant design och flera användningsområden kan bli en storsäljare så väl lokalt som regionalt." står det i motiveringen.

De båda norrbottniska pristagarna har nu chansen att ta hem priset Årets nybyggare Sverige och få ta emot utmärkelsen ur konungens hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om