De firade Lucia– med volleyboll

På Porsöhallen firades lucia på ett lite annorlunda sätt. En lucia-­volleybollturnering med inslag av maskerad drog både studenter och riktiga serielag.

Arrangörer. Blai Rigau Heras, Jenny Berglund, Rasmus Augustsson, Max Larsson, Patrik Nilsson och Andreas Wanland.

Arrangörer. Blai Rigau Heras, Jenny Berglund, Rasmus Augustsson, Max Larsson, Patrik Nilsson och Andreas Wanland.

Foto:

Luleå2015-12-15 06:00

Det är femte året som turneringen arrangeras, men i år har rekord slagits i antal anmälda lag. Bakom evenemanget står tränarna för StiL:s volleybollag.

­– Vi hade maxgräns 20 lag men fick öka den och nu har vi 22 lag som spelar. Det är jättekul, ju fler desto bättre, säger Max Larsson, som är en av arrangörerna.

Tanken är att turneringen ska få fler att börja spela volleyboll. Men det är även viktigt med gemenskap och att både killar och tjejer är med och spelar.

­– Lagen består av sex spelare och vi har som krav att det ska vara minst två tjejer i varje lag, säger Max Larsson.

Jenny ErikssonPalmgren och Josefin Hoonk bildade ett lag tillsammans med några klasskompisar från civilingenjörsprogrammet med inriktning arkitektur. Det är första året de är med och spelar.

­– Det har inte gått så bra, men det har varit riktigt kul, säger Jenny Eriksson Palmgren som tror att de kommer att vara med nästa år igen.

För många utbytesstudenter har turneringen varit uppskattad.

– Vi har studenter från bland annat Frankrike, Spanien och Syrien som är med. De tycker att det är kul, säger arrangören Max Larsson.

Pris delas ut till det vinnande laget och för bästa utklädnad. Vissa gick in för det mer än andra, men åskådarna fick se både tomtar, adventljus och djur på planen.

– Alla som är med får rösta på den de tycker är bäst utklädd, säger volleybolltränaren Andreas Wanland.

Priset förutom äran? Biljetter till ett restaurangbesök, skumtomtar och en ”goodiebag” från StiL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om