De är Norrbottens bästa femteklassare

Noomi Stenlund och Jakob Lindehag gjorde ett jättebra jobb - tillsammans med experterna Eric Granström, Emilia Almkvist och Simon Sandberg. Men frågan är om inte maskoten Bosse Bäver spelade den avgörande rollen när klass 5B vid Munksunds skola vann Vi i femmans länsfinal.

Noomi Stenlund och Jakob Lindehag, och så maskoten Bosse Bäver förstås, jublade med sina klasskamrater över segern i länsfinalen i Vi i femman.

Noomi Stenlund och Jakob Lindehag, och så maskoten Bosse Bäver förstås, jublade med sina klasskamrater över segern i länsfinalen i Vi i femman.

Foto: Göran Ström

LULEÅ2012-02-08 06:00

De mest allmänbildade femteklassarna i Norrbotten finns alltså i klass 5B på Munksunds skola i Piteå kommun. Det visade sig när länsfinalen av kunskapstävlingen Vi i femman avgjordes på tisdagen.

Deras motståndare - Klass 5A, Furuparksskolan i Luleå - höll länge jämna steg men till slut kunde Sveriges Radio Norrbottens Vi i femman-nestor Stig-Arne Nordström och domaren Ragnhild Herminge summera poängen och Furuparkseleverna fick se sig slagna med 18 poäng mot 21.

Men att bli tvåa i Norrbotten är inte fy skam och Furuparsskolans lag (Victor Tjärnberg och Emmy Nordström med experterna Pontus Forsberg, Simon Tjärnberg och Philip Nilsson) fick ta emot blommor, diplom och en check på 1 500 kronor.

Segrarnas lön blev en check på det dubbla beloppet och på torsdag kväll är det dags för de kunskapsstinna Munksundseleverna att försvara Norrbottens ära mot Västerbottens bästa femteklassare i regionsemifinalen.

Under tisdagskvällens match var maskoten Bosse Bäver med Munksundslaget både i studion och i buren.

Kommer han att vara med på torsdag också?

- Självklart, säger Jakob Lindehag med ett segerrusigt leende innan han fortsätter det ystra firandet med klasskamraterna.

Vinnaren i regionsemifinalen går vidare till regionfinalen för hela norra Sverige den 3 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om