Maj Boman har avlidit

Foto:

Klöverträsk2008-07-17 06:00
Maj Boman, Klöverträsk, har efter en tids sjukdom avlidit vid en ålder av 75 år.
Hon föddes i Klöverberg som nummer fem i en syskonskara av elva barn. Hon är dotter till Adolf Boman och Hilma född Johansson.
Maj gifte sig 1955 med Sven Boman från Klöverberg, där de också bosatte sig i makens föräldrahem.
Maj började sin yrkesbana som hushållerska i olika hem. Efter giftermålet arbetade hon inom familjens jordbruk. Hon arbetade även som lokalvårdare åt F 21 till sin pension 1989.
Maj tyckte mycket om naturen och tillbringade stor del av sin fritid i bärskogen och i trädgården. Resor till fiskesjöar med maken, släkt och vänner var också ett stort intresse.
Hennes glada och positiva personlighet gjorde henne omtyckt och älskad. Hemmet stod alltid öppet för alla och hon var alltid snar att bjuda av allt det goda hon bakat och tillagat.
Makarna fick två pojkar tillsammans. De hade även under en period fosterbarn. Majs omsorg om barn och barnbarn var mycket stor.
Under större delen av sitt liv - från 16 års ålder - tillhörde hon Pingstförsamlingen i Klöverträsk, där hon deltog i sång och musiklivet. Församlingen var en viktig del i hennes liv.
Under 60-talet släpptes några skivor med "De sju sjungande systrarna Boman" där Maj var en av systrarna. In i det sista sjöng och vittnade hon om sin tro. Trots sin svåra sjukdom och sitt lidande lämnade hon tryggt allt i guds hand.
Vi har förlorat vår älskade Maj, vi saknar henne djupt. Hennes lidande är slut och hon har fått flytta till sitt himmelska hem.
Sven, barnen med familjer
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om