Raggarrundan öppnades igen till 20-årsjubileet

Midnightsun Cruisers firade 20 år på lördagen i Kiruna. Dagen till ära öppnades två gamla bilvägar i centrum, vilket gjorde det möjligt att köra nästan samma raggarrunda som på 1950-talet.

Seger Svanbergsgatan var öppnad för trafik på lördagen.

Seger Svanbergsgatan var öppnad för trafik på lördagen.

Foto: Alexander Linder

Kiruna2009-06-09 06:00
Jubileet firades hela dagen. Först ordnades en bilutställning på Midnightsun Cruisers område i Petsamo i Kiruna. Där stod drygt hundra kärror av olika slag till allmänhetens beskådan. Folk hade också möjlighet att lägga sin röst på den bil som tilltalade dem mest.
Jukkasjärvibon Allan Emmoth, 76, hade ställt ut sin Mercedes 170VA, årsmodell 1952. Han berättade att han totalrenoverat bilen som han haft i sin ägo i tre år.
- Ibland kör jag den när jag ska ut och köpa tidningen, sade han.
Cruising
Senare på dagen blev det bilkortege genom stan. Mullret från bilarna hördes vida omkring i Kiruna centrum, där Seger Svanbergsgatan (förbi Frälsningsarméns lokal) och gångstigen mellan Arent Grapegatan och Folkets hus hade öppnats för bilarna som deltagit i utställningen.
- Vi får köra längs vägar som var öppna på 50-talet, sade Roger Lindehag, som varit med sedan bilklubben startade 1989.
Det var således mycket nostalgi i luften.
- Det var rejäla vagnar som gjordes. De är genuina och roliga att köra. Det är kultur också. I stället för att skrotas bort får de finnas kvar, sade Roger Lindehag.
Firandet avslutades med en medlemsfest i klubblokalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om