Heikki dammar av sin gamla motion

Malte Heikki vill ha en bättre fördelning av de politiska uppdragen i Socialdemokraterna i Kiruna.- Uppdragen borde fördelas på fler människor, säger han.

Malte Heikki i Kiruna tycker att inte att socialdemokraternas partimedlemmar ska ha för många uppdrag per individ.

Malte Heikki i Kiruna tycker att inte att socialdemokraternas partimedlemmar ska ha för många uppdrag per individ.

Foto: Alexander Linder

KIRUNA2009-02-28 06:00
År 2000 skrev Malte Heikki en motion där han framförde sin önskan om en bättre fördelning av de politiska uppdragen i partiet. Han ville se en breddning av partiets verksamhet.
Motionen fick inte det
genomslag han önskat sig
och nu, nio år senare,
tycker han att läget i stort sett är oförändrat.
- Varför ska ett x antal människor belastas med för många uppdrag? Det borde fördelas på fler människor, säger han.
Inte misskreditera
Nyligen framkom det att Ann- Helen Bergsten, Socialdemokraternas ordförande i Kiruna, slutar som ordförande. Hon tycker inte att hon hinner med uppdraget. När Malte Heikki fick reda på det, tyckte han det var passande att lyfta fram sin motion
i ljuset igen.
- Jag har full förståelse för att Ann- Helen slutar. Jag är inte ute efter att misskreditera dem med många uppgifter, men jag tycker att det behövs fler engagerade medlemmar i partiet.
Malte Heikki uppmanar nu de olika S-föreningarna att utse många nominerade till ordförandeposten inför partiets årsmöte i mars.
Bli bättre på att fråga
Kommunalrådet Kenneth Stålnacke (S) tycker att Malte Heikki i grunden har rätt i sin ambition.
- Vi måste alla, oavsett parti, bli bättre på att fråga om folk är intresserade av att ta på sig uppdrag. Faktum är att det finns många som är det. Sedan är det också viktigt att dessa personer får en bra introduktion inför uppdraget, säger han.
- Sedan är det också så att den med ledaruppdrag kan ha flera uppgifter, eftersom vissa av dem hänger samman med varandra, säger Kenneth Stålnacke.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om