Nu siktar den rutinerade pizzabagaren Ali Chahrour, Kiruna, mot nya höjder.
Efter en andra plats i Pizza SM ska han delta i Europamästerskapen i Italien i oktober.
- Jag är mycket stolt över att delta, säger han.
Ali Chahrour har bakat pizza sedan 1994. Han älskar att laga mat och brinner för konsten att göra en riktigt god pizza.
Tva i Pizza-SM
Sedan andraplatsen på Pizza-SM i mars har inte Ali Chahrour legat på latsidan. Han har bland annat tillbringat en vecka på en välrenommerad pizzaskola i Rom för att utveckla sina kunskaper.
- Om man ska lära sig göra bra pizza är det viktigt att gå skola i Rom, säger Ali Chahror.
Renkött och kantareller
Han fick massor av inspiration under utbildningen där han även lärde sig en hel del nya tekniker och fick diplom för pizzan med den finaste formen och färgen.
Tack vare utbildningen har Ali Chahrour nu blivit uttagen av skolan till att delta i Europeiska mästerskapen i Rom.
- Jag är jätteglad över att få åka till Italien och tävla. Det kommer deltagare från hela Europa och jag finns på plats från Kiruna. Jag är mycket stolt, säger han.
På EM kommer att han tävla med Härk special, samma pizza som under SM. Den innehåller bland annat rökt renkött, kantareller och färska tomater.
SM-pizzan är populär både bland Kirunabor och kanske främst hos turister som efterfrågar lokala råvaror.
Tallriken skvallrar
- När någon frågar om pizzan är god svarar jag aldrig. Det är kunden som ska avgöra. Jag är noga med att titta på alla tallrikar som kommer tillbaka. Det är det viktiga för en pizzabagare, att kolla om alla har ätit upp maten, säger Ali Chahrour.
Hur det går på EM vågar han inte sia om.
- Jag är en vinnare som har blivit uttagen, jag är nöjd. Om jag kommer etta eller tia har samma värde. Klart att alla vill vinna, men det ska man inte tänka på. Det blir för mycket, då ramlar man ner från trappan, säger Ali Chahrour.
EM avgörs på en stor mässa i Rom den 29 oktober.