Siri Nergård har avlidit

Kangos2008-07-26 06:00
Siri Nergård, Kangos, har den 29 juni avlidit i en ålder av 81 år.
"Allt som av kärlek är fyllt skall bestå", skaldade Dan Andersson. Den känslan fyller oss då vi tänker på Siri.
Hennes stora engagemang för hembygden är synbar på många platser i vår by. Från förarbetet till det första spadtaget för vår vackra kyrka har Siri varit aktiv. Hennes händers arbete finns bland annat på varje stygn av altarduken.
Hon hade känsla för tingen och dess placering, för årstidens och de liturgiska färgernas växlingar. Även i Kangos blomsterfond var hon aktiv. Vid senaste styrelsemötet inbjöds styrelsen till hennes vackra hem Änggården.
Omsorgen och trygghet för gamla och unga framkom tydligt i hennes andra skötebarn, tillkomsten av Allhuset och Allégården.
Otaliga resor och möten deltog hon i för inspiration och erfarenhet och för utformningen.
På museet är många midsommarkransar och buketter bundna av Siris hjälpsamma händer. Tusentals steg tog hon för att kommande generationer skulle få vetskap om förfäders arbete och liv.
Kangos skolas devis "Lev för att lära, lär för att leva", har präglat många generationer. Den pedagogiken var Siris ledstjärna under de yrkesverksamma åren.
När vår skola hotades av nedläggning var Siri en av frontfigurerna för dess fortlevnad. Den björk hon planterade på invigningsdagen för vår egen skola, får varje vår nya grenar och skir grönska.
Allt detta ovan utförde hon med värme och värdighet. Siris plats är svår att fylla. Dagligen påminns vi om hennes kärleksfulla gärningar.
När vår Tornedalssommar är som vackrast, känns det svårt att ta farväl av vår kära vän och goda granne. Vi kommer att sakna Siri.
Vänner och grannar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om