Show med sketcher, sång och dans

Den fria teatergruppen Vi har funnits i tio år. I sommar jubilerar de med showen ”Vi fit:a!” som spelas på Vassholmen med premiär på fredag.

SPEXIGT. Frida Smed Nilsson, Peter Sundkvist och Lena Jansson spelar flera olika karaktärer i showen.

SPEXIGT. Frida Smed Nilsson, Peter Sundkvist och Lena Jansson spelar flera olika karaktärer i showen.

Foto: Saga Skovdahl

KALIX2015-07-24 06:00

Showen omfattar 24 nummer i två akter och handlar om ”allt mellan himmel och jord”, enligt ensemblen.

– Det blir blandade sketcher, dans och sånger. Den röda tråden är humor, säger Lena Jansson som skrivit manus och är med och spelar.

Vardagsföreteelser ­– så som pressen att se vältränad ut – är utgångspunkt för showen, som passar för ungdomar och uppåt. Dessutom dyker några karaktärer från tidigare shower upp, bland annat en Kalixraggare som hamnat på en nudiststrand på Mallorca. Gruppen har repeterat intensivt sedan juni månad.

– Vi utgår mycket från igenkänning och vill att vem som helst ska kunna förstå, säger Lena Jansson.

Eftersom gruppen är fristående och inte någon föreningfår de inga ekonomiska bidrag. Affischering, marknadsföring, scenografi och så vidare sköter gruppmedlemmarna själva.

– Som fristående grupp har vi inga förväntningar på oss så som en teaterföreninghar. Vi gör vad vi vill och hoppas att publiken tycker om det, säger Lena Jansson.

Gruppmedlemmen Peter Sundqvist fyller i:

– Vi behöver inte göra en barnpjäs eller ett drama.

Vassholmen är ingen ny spelplats för teatergruppen, utan det var där de första showerna spelades.

– Eftersom vi firar tio år ville vi tillbaka dit där allt började. Det är speciellt att spela ute, man kommer närmare publiken och det blir mer intimt. Sen är vi ju väldigt väderberoende, så nu är nerverna på spänn, säger Lena Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om