Söndagen var lika med Må-bra-dagen i Töre, studieförbundet ABF bjöd in till ett program som ska ge inspiration till ett friskare liv.
Besökarna fick prova på Zhineng Qi-gong, Kundalini-yoga, ansiktszonterapi och energimassage samt lyssna till en mängd föreläsningar om allt från örternas betydelse till Queróindianernas nio riter.
Det vita giftet
Karin Nakken säljer kosttillskott och hon pekar på kostens betydelse för en jämn blodsockernivå och vikten av att laga mat från grunden.
Det uppges inte vara dyrare att leva sunt, men det tar lite längre tid.
- Vi är inte skapta för att äta halv- och helfabrikat, det som kan kallas för snabbmat, vi har inte behov av så mycket fett och kolhydrater. Socker är rena giftet, det är bara skit rent ut sagt, jag använder bara fruktos. Om du vill veta vad det vita mjölet gör i kroppen kan du lägga en vetebulle i ett glas med vatten och se vilken deg som bildats en halvtimme senare och det ska kroppen sedan slita med, säger Karin Nakken som kommer från Norge där de äter mer bröd än vad vi gör i Sverige - men ett annat, grövre bröd.
Ditt bästa du
Åhörarna hade frågor om kolsyrat vatten och lightprodukter och fick svaret att skippa dem.
- Kolsyran försämrar förbränningen, vi har fantastiskt vatten i kranen och det ska vi dricka mer av.
Lightprodukter är för diabetiker, vi andra ska äta naturliga fetter som finns i smör, olivolja, avocado, feta fiskar.
Hur viktig är kosten för välmåendet?
- Kosten är allt, säger Karin Nakken och pekar på hälsovinster som att vara koncentrerad, kunna prestera på topp, ha ett jämnare humör och vara genomgående mycket friskare och mer konkret att kunna ha en aktiv fritid efter arbetet.
- Det handlar om att bli den bästa upplagan av dig själv.