Pizzerian ägs nu av Manocher Faderani. Men efter 23 år och uppskattningsvis en halv miljon pizzor säljer han Buffone.
1 april tar Machhour El-Moussa över – och kliver in i en bransch som förmodligen är den han kan bäst.
– Jag öppnade 11:ans 2011. Men innan det har jag haft en pizzeria i Örnsköldsvik, säger El-Moussa.
Machhour El-Moussa var polis och livvakt i hemlandet Libanon innan han kom till Sverige, där han gav sig in i restaurangbranschen.
– Jag utbildade mig direkt och lärde mig matlagning. 1992 fick jag jobb åt en turkisk man i Örnsköldsvik och sedan började jag jobba på pizzeria. 1994 öppnade jag min första egna pizzeria, Pizzeria Okey, och den hade jag i över tio år.
Grillen kommer han fortsätta att driva som vanligt – och tanken är att sonen Alaa ska ta hand om Buffone.
– Jag har varit ute efter en pizzeria länge och jag tycker Buffone var bäst. Så jag har sagt åt Manocher att han ska höra av sig när han vill sälja. Och nu hörde han av sig. Sonen ska få ta över den, jag kan vara med första månaderna som stöd och hjälpa honom.
Buffone har ett starkt namn i kommunen och det vill han inte ändra på.
– Och kunderna kan Buffones pizzor så vi kommer lära in deras pizzor och ha den menyn i början och till sommaren kan vi sen ha en egen meny på plats, säger Machhour El-Moussa.
Förutom sonen tänker han anställa åtminstone en person till.
– Det är brist på pizzabagare, men vi tänker anställa en till i alla fall.