Karl-Erik Altenburg, eller Kalle som han kallas, jobbar som kock på Lilla grand hotell i Kalix.
Han är en av fyra kockar som arbetar i köket och han stortrivs med tillvaron.
Drömmen har blivit verklighet.
- Jag älskar all mat och att jobba med mat, jag har alltid vetat att jag skulle bli kock, säger Kalle Altenburg, som berättar hur han blott åtta år gammal tog över slevarna i köket hemma hos mamma och pappa och "svängde ihop" biff och lök.
Drömmen
Kalle Altenburg berättar om en mycket jobbig skoltid med bland annat utfrysning och mobbning.
Om ytterligare svårigheter i och med dyslexi och dyskalkyli.
Om vikten av att inte ge upp.
- Jag hade ingen vän förrän jag gick i åttonde klass. Jag klarade mig ändå, kockdrömmen gjorde att jag inte gav upp, säger Kalle Altenburg, som gick gymnasiets hotell- och restaurangprogram med fina betyg och numera inspireras av fina råvaror, arbetskamraterna och tankarna på att skapa något nytt.
Glass förlagan
Kalle Altenburgs vinnande efterrätt - lakrits- och citronparfait - växte fram i köket på jobbet med början i februari i år.
- Jag hade fått lite lemoncurd över och funderade på hur jag skulle kunna använda den. När jag var liten fanns en glasspinne med smak av lakrits och citron, jag älskade den glassen och funderade på hur jag skulle kunna återskapa dessa smaker. Jag gjorde en citronparfait och en parfait med smak av lakrits och mötet mellan det syrliga och det salta fungerar väldigt bra ihop, säger Kalle Altenburg, som anmälde bidraget till tävlingen och befann sig i matbutiken när han fick samtalet med beskedet att hans bidrag hade vunnit.
Svårslagen
- Jag blev alldeles tagen, jag visste inte vad jag skulle säga. Det var kul att tävla, det gör jag gärna igen, men jag kommer att ha så svårt att göra något bättre, säger Kalle Altenburg som nyligen firade systern Elisabeth på hennes födelsedag med den prisade efterrätten i laktosfri variant.