100-åringen som sköter sina kort väl

Erik Strömbäcks intresse för bridge har hållit i sig under åren. Här spelar Erik och Margit Isaksson mot Anneli Norman och Lea Sandström.FOTO: Herman Öberg

Erik Strömbäcks intresse för bridge har hållit i sig under åren. Här spelar Erik och Margit Isaksson mot Anneli Norman och Lea Sandström.FOTO: Herman Öberg

Foto: Herman Öberg

Kalix2012-11-14 06:00

Det var en efterlängtad måndagskväll för Kalix bridgesällskap. Äntligen fick de fira spelkompisen, och den nyblivne 100-åringen Erik Strömbäck. Ett födelsedagsbarn med huvudet på skaft.
Varje måndag spelas det bridge i matsalen på FO-staben.

Oavsett väder och vind är Erik Strömbäck med. Att han fyllde 100 år i torsdags hindrade honom inte att slänga sig i bilen och ratta mot ännu en spelkväll.

Kungligt telegram
Han har sin plats mitt i rummet med god utsikt över de övriga borden.

- Vi har alla väntat på den här kvällen. Det är jättekul att du är med oss Erik, sa ordförande Milan Grba i sitt tal och delade ut diplom från förbundet Svensk bridge.

Erik Strömbäck är troligen Sveriges äldsta aktiva bridgespelare, men han tycker "inte det är klokt" med alla gratulationer.

Till och med kungaparet hade sänt ett telegram.

Till slut fick den spelsugne huvudpersonen nog och utbrast spontant:

- Nu sätter vi oss!

Passion
Erik Strömbäck, som ursprungligen kommer från Kalix, började spela bridge i Pajala när hans syster och svåger var aktiva spelare. Efter 14 år i Pajala gick flyttlasset till Korpilombolo där han stannade i 41 år. Erik Strömbäck har arbetat som skogsfaktor.

1978 var han tillbaka i Kalix igen.

Hans bridgeintresse har hela tiden varit obrutet passionerat och att han varje vecka dyker upp på spelträffarna betyder mycket för bridgesällskapet.

Kan han kan jag
Initiativtagaren till firandet, Milan Grba, hyllade Erik Strömbäcks deltagande:

- Jag tror det är många som tänker att "kan han så kan jag", sa Grba.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om