Grattis till jobbet! Hur känns det?
– Jomen det känns jätteroligt!
Var det här något du tänkt dig tidigare i din karriär skulle ske?
– Haha, nej det kan man inte säga! Så det här blev en glad överraskning.
Du har ju en lång bakgrund i civilsamhället, berätta lite!
– Jag är född i Kiruna men mest uppvuxen i Luleå. Jag började vara föreningsaktiv som 13-åring då vi startade Fältbiologerna i Luleå, Och sedan har jag varit ordförande för RFSU, vice ordförande för Röda korset och just nu är jag generalsekreterare på Astma- och allergisamfundet fram till första februari då jag byter till Friluftsfrämjandet.
Vad skulle du säga är din största drivkraft i arbetslivet?
– Samhällsförändring. Att försöka göra samhället bättre.
Har du aldrig funderat på att bli politiker?
– Haha, nja. Man kan göra verkligt stor skillnad på sidan om, genom att driva sakfrågor.
Vilka frågor vill du lyfta i Friluftsfrämjandet?
– Det ska bli väldigt roligt lyfta lösningar på folkhälsoutmaningar. Ofta när man jobbar i organisationer ser man problem på olika sätt. Men här finns en konkret lösning. Om fler skulle vara ute mer skulle vi får ner psykisk ohälsa, få bort stillasittande och om barn och unga kommer ut i naturen får mn en helt annan känsla för det resten av livet, det väcker miljöengagemang. Så, jag tror det finns så många vinster för samhället i de här frågorna, inte minst alla barn och unga som kanske inte vill hålla på med idrott, eller som slås ut, eller som inte passar in. Då är det här en jättemöjlighet. Fler skulle må bra av att komma ut mer, och det är Friluftsfrämjandet en bra lösning på. Så det hoppas jag få bidra med.
Pandemin sägs ju ha hjälpt till med att ha fått ut fler i naturen. Så där fick ni lite draghjälp.
– Absolut. Och det är ju jättebra förstå att äventyret inte behöver ligga på Gran Canaria utan att det kan vara runt hörnet. Ni där uppe i Norrbotten har ju dessutom en massa superfin natur. Jag har min mamma och pappa kvar i Luleå, så nästa gång jag får njuta av naturen där blir till jul.