PRO Hakkas besökte Bölebyns garveri och glashyttan
Foto:
Efter en god frukost i Överkalix, fortsatte resan till Bölebyns garveri.
Där guidade Jan och Inger Sandlund på ett humoristiskt och informativt sätt om det urgamla sättet att garva skinn och visade framställningen av fantastiska produkter.
Efter ett par timmars shopping inne i centrala Piteå, med bland annat fika på Ronny Erikssons café Krokodil, gjordes ytterligare ett studiebesök, nu i glashyttan på Furunäset.
Där berättade glasmästarn Linda om glasets historia och om hennes anläggning.
Sen visade hon hur det rent praktiskt går till, att blåsa glas.
Även några ur besöksgruppen fick prova på att blåsa glas. Resultaten är inte till salu.
På eftermiddan var det dags för mat. Vi intog en superb middag på restaurang Furuborg, där serverades massor av god mat.
Menyn bestod av: stort salladsbord, med bröd, smör och dryck. Tre varmrätter, massor av frukt till efterrätt och till sist kaffe och kaka. Och vad gott det var sen.
Hemresan avbröts med en kafferast i Töre, med hembakt bröd och kaffe.
Under resans gång såldes lotter, vinsterna hade deltagarna skänkt.
Vi sjöng allsång och berättade roliga historier. Det blev en lång dag, men stämningen var god och humöret på toppen.
Värdinnorna Sally och Inger passade upp och såg till att det alltid fanns nånting att göra.
Stort tack till Nilles bar, Bölebyns garveri, Heta Hyttan, Restaurang Furuborg och Keros buss med driver Per Siljegren för ett trevligt bemötande och god service.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!