Välbesökt textilutställning i Centralskolan

Siv Salomonssons sommarutställning på Centralskolan är snart avslutad. En uppskattad och välbesökt utställning enligt Gällivare museum.

Foto:

GÄLLIVARE2008-08-15 06:00
Konstnären är född i Gällivare men flyttade 1964 och bor nu i Växjö. Men hon besöker sin födelseort varje år. Innan Siv Salomonsson blev konstnär på heltid var hon vd på Växjöbladet.
Salomonsson har ställt ut 16 textila verk och har sålt ett par tavlor. De flesta motiven är byggnader från kommunen. Gällivare kyrka, järnvägsstationen och disponentvillan i Malmberget. Men där finns också malmtåg, Lapporten och gropen i Malmberget.
Alla detaljrika med starka färger.
Det första som slår betraktaren är just detaljrikedomen och en känsla av att man måste ta på motivet. Detta för att bevisa för sig själv att allt är i textil. Det är inte penseldrag med olja utan tygbitar som tillsammans bildar dessa konstverk. Den privata tavlan, Jonna, föreställer en flicka som tittar ut mot stjärnhimlen genom altanfönstret. Flickans hår är äkta och tillsammans med gardinerna på sidan ger det ett stort djup i motivet.
Utställningen har varit igång sedan slutet av juni och avslutas den 30 augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om