Skidlopp med Dundretbjörnen

I går var det dags för det traditionella "Marialoppet" på Mariaskolan. Dagen till ära kom självaste Dundretbjörnen på besök.- Det är roligt att åka skidor men backen var svår, då ramlade jag, säger Tindra Johansson.

Lova Persson fattar mod inför den avslutande skidbacken i "Marialoppet", tätt följd av Elliot Andersson och Madelen Backefalk.

Lova Persson fattar mod inför den avslutande skidbacken i "Marialoppet", tätt följd av Elliot Andersson och Madelen Backefalk.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-03-25 06:00
När femårsgruppen på Mariaskolan körde sitt traditionella "Marialopp" då var Dundretbjörnen med. 25 glada femåringar ställde upp för start och Dundretbjörnen, lärare och föräldrar hejade på. Det blev fullt ös runt skolgården två varv och det hela gick finfint, förutom den branta och hemska backen som alla femåringar tappert försökte bemästra.
Det blev några störtdykningar i backen men humöret var det inget fel på.
- Titta vad fin medalj jag fick, säger Julia Engman och visar stolt upp sin medalj.
Björnkramar och bus
Två varv runt skolgården innebär cirka 300 meter och det klarar fem-åringarna galant. Efter loppet blir det kö till saft-utdelningen och förstås, lek och bus med Dundretbjörnen, som delade ut björnkramar till barnen. Förskollärare Ingela Nilsson berättar att loppet är en trevlig årlig tradition som befrämjar kontakten mellan hem och skola.
- På torsdag åker resten av Maria förskola detta lopp och då åker alla små barn, alla som överhuvudtaget kan stå på skidor, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om