Pojke såg björn vid vägkanten

Det finns björn i trakterna av Koskullskulle och byn Tjautjas. En pojke i byn såg en björn vid vägkanten häromdagen.- Det var första gången jag såg en björn och det var riktigt spännande, säger Lars-Petter Pejok.

14-årige Lars-Petter Pejok såg en björn vid Tjautjasvägen häromdagen och fotograferade den med sin mobilkamera. Lars-Petter Pejok

14-årige Lars-Petter Pejok såg en björn vid Tjautjasvägen häromdagen och fotograferade den med sin mobilkamera. Lars-Petter Pejok

Foto: privat

GÄLLIVARE2008-05-22 06:00
14-årige Lars-Petter Pejok såg en björn vid Tjautjasvägen häromdagen och fotograferade den med sin mobilkamera.
- Björnen var cirka 10-20 meter från bilen, och vi var cirka sju kilometer från byn, säger han.
Han färdades i bilen tillsammans med sin mor. De var på väg från Gällivare och till byn Tjautjas då Lars-Petter plötsligt såg björnen som nyfiket strosade fram vid vägkanten. Den stod stilla en liten stund, så pass att Lars-Petter hann fotografera björnen med sin mobilkamera.
Sprang mot byn
- Jag blev förvånad, visste inte att det fanns björn här i trakten. Jag tror att björnen var en två-treåring. Den kan inte vara så gammal då den inte var så stor, säger han.
Klockan var halvnio på måndagkvällen när björnmötet skedde. Samepojken Lars-Petter Pejok kände sig inte rädd.
- Björnen var nog lika nyfiken som jag, säger han.
Men han gick inte ur bilen, utan fotograferade björnen från den öppna vindrutan. Björnen befann sig nära sportstugorna vid Storsjön och sprang sedan i väg mot byn.
- Det var roligt att se en björn i verkliga livet, säger Lars-Petter Pejok.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om