Lyckorus - nu prisas de igen

Ännu en gång tog Gällivare hem utmärkelsen "Årets butik" i Systembolagets årliga tävling. Butikens kundmöten äri toppklass och här finns en arbetsglädje utöver det vanliga.- Det är hedrande att få den uppskattningen igen, säger butikschef Krister Olofsson.

Gällivare har vunnit utmärkelsen Årets butik i Systembolaget 2010. Anders Andersson, Krister Olofsson, Rita Isomäki och Moa Patomella.

Gällivare har vunnit utmärkelsen Årets butik i Systembolaget 2010. Anders Andersson, Krister Olofsson, Rita Isomäki och Moa Patomella.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2011-03-17 06:00

Det är andra gången som
systembutiken i Gällivare vinner den ärofyllda titeln.

Glädjen står högt i tak i butiken som enligt mätningar har kundmöten i toppklass, god ålderskontroll, bra sortiment, nöjda kunder, gott ledarskap och välutbildade medarbetare.

Arbetsgläde
Butikschefen Krister Olofsson får beröm av högsta ledningen: "Butikschefen bidrar starkt till det positiva arbetsklimatet, med ett passionerat, strukturerat och delegerat ledarskap och här finns en arbetsglädje utöver det vanliga. Ett driv och en vilja hos medarbetarna att
i alla lägen vara bäst".

Jättestolta
- Man kan säga att det är dubbelt så roligt den här gången, för det är andra gången. Vi vann även 2006. Vi är jättestolta, för det här är en kvalitetstävling bland 416 butiker. Vi är oerhört kundfokuserade, skulle vilja säga kundfixerade, säger Krister Olofsson.

Åtta personer är anställda i butiken som kategoriseras som en "större butik". I kategorin mindre butiker segrade Malå.

Nyanställda Moa Patomella, säger att hon längtar till jobbet på morgnarna.

- Varje dag lär man sig något nytt. Personalen är jättetrevlig och kunderna glada. Dagarna går så fort.

Utlandsresa
För vinnarbutiken väntar nu en utbildningsresa till utlandet, med vinprovning och trevliga upplevelser.

- Det är helt fantastiskt, det var inget som vi väntade oss att få då vi var på final på Södra Teatern i Stockholm, säger Rita Isomäki.

Alla är överens om en sak, för att nå framgång ska man ha roligt på jobbet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om