Gälka warriors är kreativa hjältar

Från ett gäng snowboardåkare till kreativa entreprenörer. Under Norrbotten Media week prisades Gälka Warriors.

prisade. Gälka Warriors prisades under Norrbotten Media Week för sin kreativitet.

prisade. Gälka Warriors prisades under Norrbotten Media Week för sin kreativitet.

Foto: Privat

Gällivare2016-02-12 06:00

Det som började med ett gäng snowboardungdomar på 90-talet har i dag växt till en grupp kreativa entreprenörer. Medlemmarna i snowboardkollektivet Gälka Warriors gör nämligen mycket mer än att åka utför. Under Norrbotten media week prisades gruppen med arrangörernas utmärkelse ”Creative hero awards”.

– Vi är ingen vanlig förening, vi har ingen ledning eller så. Och jag tror att det är det som är vår styrka, det handlar inte om pengar utan om att skapa sådant vi själva vill ha i Gällivare där vi bor, säger musikern Johan Airijoki som i höstas släppte ett album.

Utöver honom består Gälka Warriors av ett stort gäng kompisar som bland annat står bakom Lemmelkaffe och skid- och snowboardtävlingen Blackbear Open i Björkliden.

– Det känns jättekul, vi har ordnat Blackbear Open i tio år och det är kul med ett erkännande. Vi vill skapa kraft även om vi inte är ett vanligt företag eller förening.

Syftet med priset är att lyfta fram regionala nytänkare och visa upp länets dådkraft skriver Oskar Norberg Lundmark, från kommunikationsbyrån Yours, i ett pressmeddelande

Så här löd motiveringen:

”Till en början gick det utför. Rejält utför. Men tillsammans har en brokig skara kreativa människor inspirerat varandra och skapat nya affärer, musik, kultur och event. Det är i hjärtat av Norrbotten man verkar, i en lika själfull som fjällnära kontext. Om det sedan handlar om hisnande snowboard-åk eller en kopp nattsvart Lemmelkaffe, Black Bear Open eller ny spännande popmusik är inte så noga. Gälka Warriors har dådkraften och idérikedomen att göra allt det och mer”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om