Framgångsrik eldsjäl premiärstipendiat

GÄLLIVARE. Håkan Johansson har belönats med ett stipendium på 25 000 kronor för sitt stora engagemang som ledare och tränare för Gällivares framgångsrika brottartjejer.-Fantastiskt roligt att få den här uppskattningen. Nu reser jag utomlands med frugan, säger Håkan Johansson.

Håkan Johansson, till höger, får stipendium för sitt stora engagemang för brottartjejerna i Gällivare. Jonny Svennemyr och Gunilla Petterson från BDX, delade ut stipendiet.

Håkan Johansson, till höger, får stipendium för sitt stora engagemang för brottartjejerna i Gällivare. Jonny Svennemyr och Gunilla Petterson från BDX, delade ut stipendiet.

Foto: Marie Ridderström

Gällivare2008-09-09 06:00
I går delades BDX-stipendiet ut för första gången och det gick till Håkan Johansson. Motiveringen löd: "För att han med glädje, stort engagemang, envishet och aldrig sinande energi under många år har motiverat och stöttat Gällivare Sportklubbs fantastiska brottartjejer i deras framgångar."
Sporrar
Det är BDX (åkeribranschens samorganisation) som bekostar stipendiet och det är Norrbottens idrottsförbund som administrerar ansökningarna. BDX marknadsområdeschef Jonny Svennemyr och miljöchef Gunilla Pettersson överlämnade checken till en glad Håkan Johansson.
- Fantastiskt roligt att få den här uppskattningen. Det sporrar att fortsätta, säger Håkan Johansson.
Utlandsresa
Pengarna ska han satsa på en utlandsresa till hösten/vintern, tillsammans med frugan. Det har blivit lite dåligt med semester de senaste åren. Stort ideellt engagemang, och semesterdagar, har gått till brottartjejerna som har haft lysande framgångar under senare år. Medaljer har vunnits på ungdoms-EM och junior-VM. Brottartjejen Sofia Mattsson har till och med tävlat på så stora arenor som OS i Peking .
Håkan Johansson är en av de verkliga eldsjälarna bakom flickornas framgångar. Oförtröttligt har han funnits vid deras sida och lagt ner ohyggligt mycket tid på ledarskap och träning. Och allt har skett ideellt, för Håkan Johansson arbetar heltid som amulanssjuksköterska. Elitgruppen av brottartjejer i Gällivare består av sju-tio flickor i åldrarna 17-21 år.
- Noggrannhet, kontinuitet och engagemang är tre ledord. Jag har haft stor hjälp av Svenska brottningsförbundet som besökt oss och engagerat sig för flickorna ända in i kylskåpet för att ge goda kostråd. Min drivkraft har varit: Hur långt kan vi komma? Att komma till världens största arrangemang med de resurser vi har haft, det är ohyggligt långt, kanske är gränsen nådd för min personliga del. Ska man satsa på så pass avancerade nivåer som det nu rör sig om krävs minst en halvtidstjänst som avlönad tränare, säger Håkan Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om