Arbetsplatsträff på skyttebanan

En annorlunda arbetsplatsträff arrangerades häromdagen på skyttebanan, med tipspromenad, grillade hamburgare och skyttetävling- Det är jättepositivt att träffas under avslappnade former, säger Ann-Katrin Karlsson.

Arbetsplatsträff på skyttebanan. Anette Karlström, Ann-Katrin Karlsson, Håkan Henriksson, Monika Hagadal och Marita Waara.

Arbetsplatsträff på skyttebanan. Anette Karlström, Ann-Katrin Karlsson, Håkan Henriksson, Monika Hagadal och Marita Waara.

Foto: Anders Jonsson

GÄLLIVARE2009-09-10 06:00
Bra personalvård och en trivsam träff, tycker Gällivare kommuns registrator, Ann-Katrin Karlsson, som sköt med gevär för första gången i sitt liv. Hon arbetar på nämnds- och utredningsenheten, som samlades till arbetsplatsträff på Kavaheden. Hennes grupp tog hem segern i skyttetävlingen, men viktigast av allt var att få träffas under trevliga former.
Uppsving
- Alla sitter inte i kommunhuset. En arbetsplatsträff där man gör något tillsammans främjar gemenskapen. En annan gång spelade vi brännboll, säger Ann-Katrin Karlsson.
Arrangörer till den uppskattade arbetsplatsträffen var Gällivare skytteförening.
- Det är ju skoj när arbetsplatser anlitar oss, vi märker att det är uppskattat. Vi hoppas fler företag hör av sig, för skytte är roligt och passar alla åldrar, säger Gällivare skytteförenings ordförande Anders Jonsson.
Gällivare skytteförening upplever ett uppsving.
- Efter en tid av sparsam aktivitet är vi på G igen. Vi har full fart och många aktiva medlemmar, säger Anders Jonsson.
Fördubbling
Antal skytteungdomar har ökat markant och det är cirka 20-30 ungdomar vid varje skytteträning. Antalet medlemmar har fördubblats på ett år, från 30 medlemmar till 60. Föreningen har engagerade föräldrar och tränare, vilket är en förutsättning.
- Intresset för skytte har ökat hos ungdomar, inte minst för att vi har framgångsrika ungdomar i klubben, säger Anders Jonsson.
En av klubbens juniorer, Emil Jonsson, är med i ungdomslandslaget och kvalificerade sig till skytte-EM i Kroatien i sommar.
Skjutbanor läggs ner
Gällivare kommun har en ny plan. Man vill samla alla skytteaktiviteter på et ställe och det är Kavahedsbanan som gäller. Övriga skjutbanor läggs ner.
- Älgbanan i Puoitak ska stängas på grund av gruvbrytningen, skjutbanan vid flygplatsen ska upphöra och Malmbergets skyttebana har åldern emot sig, säger Anders Jonsson.
Fem skytteföreningar ska samsas vid Kavahedsbanan som är byggd i slutet av 80-talet och tillbyggd 2001.
- Det är en fin anläggning som inte har använts så mycket tidigare. Allt skytte ska koncentreras hit, säger Anders Jonsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om