Adviva tar över Landsbygdshälsan

Adviva tar över den mobila företagshälsovården, tidigare Landsbygdshälsan, och utvidgar sin verksamhet till hela Norrland. Adviva har också beviljats ett utvecklingsprojekt, där man med EU-medel ska kartlägga arbetsmiljöerna i Jokkmokks kommun

Kjell Degerman, vd för Adviva, har beviljats ett utvecklingsprojekt där man med EU-medel ska kartlägga arbetsmiljöerna i Jokkmokks kommun.

Kjell Degerman, vd för Adviva, har beviljats ett utvecklingsprojekt där man med EU-medel ska kartlägga arbetsmiljöerna i Jokkmokks kommun.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE2010-11-11 06:00
Nu växer Adviva. Genom övertagande av Step ins mobila företagshälsovård, tidigare Landsbygdshälsan, utvidgas verksamheten. Adviva kommer nu att besöka arbetsplatser i nästan hela Norrland med sin mobila företagshälsovårdsbuss. I den mobila läkarstationen finns utrustning för arbets- EKG, spirometri, synundersökningar, provtagningar, hälsoprofiler och konditionstest.
Företaget Adviva Företagshälsovård AB, har i dag 180 anslutna företag. Genom det nya kontraktet tillkommer 240 nya företag.
Hälsorådgivning
- Vi dammar av ett gammalt koncept som bygghälsan hade tidigare. Vi når kunderna direkt ute vid arbetsplatserna. Adviva har redan i dag ett antal kunder som valt en mobillösning på hälsoundersökningar och arbets-EKG, säger företagets vd Kjell Degerman.
Adviva ska utföra tjänsterna i bland annat Härnösand och Örnsköldsvik, genom samarbetsavtal med andra företag.
Företaget Adviva Företagshälsovård AB, har sin stationära mottagning i de gamla arbetsterapilokalerna vid Gällivare sjukhus. Här finns läkare, företagssköterskor och sjukgymnast. Företaget har sex anställda och konsulterar bland annat psykologer, kognitiva beteendeterapeuter och arbetsterapeuter. Nyanställningar kommer att bli aktuella, bland annat behövs en företagssköterska.
Kjell Degerman tror på en ständig utveckling av företagshälsovården och erbjuder nu kunderna en sjukvårdsförsäkring som är framtagen speciellt för Advivas kunder. Hälsorådgivning vid sjukfrånvaro har väckt ett stort intresse hos arbetsgivare. En företagssköterska ringer då upp den anställde den första och tredje dagen vid sjukfrånvaro, ger hälsoråd och informerar arbetsgivaren.
EU-projekt i Jokkmokk
Adviva har också, som en av tolv företagshälsovårdsföretag i landet, beviljats ett utvecklingsprojekt, där man med EU-medel (en miljon till Jokkmokk) ska kartlägga arbetsmiljöerna i Jokkmokks kommun och hitta arbetsplatser som bör åtgärdas. Målet är att bidra till ökade kunskaper i arbetslivet, identifiera risk- och friskfaktorer, samt förebygga långtidssjukskrivningar. Genom utbildningsinsatser kan projektet öka kunskapsnivåerna hos cheferna, som tidigt kan fånga upp stressignaler hos personalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om