Majken Fjellström 95 år

Foto:

Födelsedag2020-04-14 09:51

Majken Fjellström, Luleå, fyller 95 år den 14 april.

Jubilaren har sina rötter i Jokkmokk, där hon är född och uppvuxen.

Hon har alltid varit väldigt aktiv, både inom ett varierat arbetsliv och ett rikt fritidsliv.

Friluftsliv och motion i olika former har alltid varit ett intresse för Majken, att vara ute i naturen på olika sätt som att till exempel plocka bär, fiska, vandra, paddla kanot, ta sig en runda på skidorna, en sparktur eller varför inte en tennismatch.

Hon har varit engagerad i gymnastik och även varit gymnastikledare för ungdomar och vuxna och vikarierande gymnastiklärare.

Majken har ett starkt intresse för litteratur och musik och har en konstnärlig ådra som tagit sig uttryck i bland annat pianospel, vävning, syslöjd, keramik, batik, stickprojekt av olika slag, sticknålarna har alltid varit med och i farten och ingen i familj eller släkt har behövt gå utan sockor.

De sista åren innan pension arbetade Majken på Korpen Norrbotten och som nybliven pensionär ville hon göra något ”onyttigt”, som hon själv sa, och började en kurs i målning med akvarell och olja.

Allra senast blev det en kurs i glasfusion. Det visade återigen hur Majkens nyfikenhet på livet och lusten att lära sig nya saker alltid varit och fortfarande är en drivkraft hos henne.

Sedan 46 år tillbaka är Majken bosatt i Luleå, hon har tre barn, sex barnbarn och tio barnbarnsbarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om