Jan Nordberg

Dödsfall2014-09-09 06:00

Jan Nordberg

Jan Nordberg blev 84 år.

Han föddes i Sävast som äldst av fyra pojkar. Han tog realexamen i Boden. Började arbeta vid SJ, gifte sig och fick tre barn; Christina, Carin och Christer.

Efter fem år vid SJ sade han upp sig och började studera till hälsovårdsinspektör, fick sedan jobb i Karlskoga i Värmland och flyttade dit med familjen. Efter tre år blev längtan till Boden stor och familjen flyttade tillbaka.

Jan fick arbete som mätningsman i Svenska Vägarbetareförbundet för Norrbotten och Västerbotten, blev sedan ombudsman i Norrbotten som då bytte namn till Statsanställdas Förbund väg.

Makarna gick isär och Jan träffade Anita år 1970 och de gifte sig sedan. Efter ett långt arbetsliv började Jan längta efter pension, men efter ett tag då almanackan blev tom tyckte han att det blev långsamt att gå hemma. Trots att han hade hand om all matlagning då Anita arbetade.

Han var en duktig kock, ju mera komplicerad menyn var desto roligare tyckte han att det var.

Efter att Jan fick diabetes började han intressera sig för dessa frågor och valdes till ordförande för Bodens diabetesförening, blev sedan även under tio år ordförande för Norrbottens läns Diabetesförening och satt även med i patientråd och HSO.

Han var en hängiven socialdemokrat. Korsordslösning, melodikryss, resor och trav var hans intressen. Travet började tidigt, han var med 1944 då travbanan i Boden startade och har sedan besökt åtskilliga travbanor i Sverige. Han var alltid glad och snabb i repliken, det var sällan vi fick sista ordet.

Jan fick komplikationer av sin diabetes som balans- och gångsvårigheter men älskade att resa. Han var så sent som i fjol till Turkiet med fru, dotter och måg.

Efter flera sjukdomar och nu senast cancer i urinblåsan gjorde att orken tog slut. Han låg en vecka på Sunderby sjukhus innan han lugnt somnade in och vi unnar honom vilan.

Han var en älskad make, far, svärfar, morfar, farfar, gammelmorfar och gammelfarfar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!