Ingemar Lindström

Foto:

Dödsfall2014-08-30 06:00

Ingemar Lindström

Den 26 augusti avled vår pappa, make, farfar och svärfar Ingemar Lindström , Norrböle, Skellefteå, efter en kortare tids sjukdom. Ingemar blev 86 år.

Ingemar föddes i Varuträsk 1928, son till Hildur och Herman Lindström, äldst av syskonen Margit, Arne och Sten.

Uppväxten i Varuträsk med närhet till far och morföräldrar, syskon, släkt och vänner, refererade Ingemar många gånger till som en lycklig tid med stor gemenskap.

Under 1950-talet genomgick han skogsutbildning och kom därefter under hela sin yrkesverksamma tid att arbeta i Norrbotten på olika bostadsorter, bland annat Råneå och Piteå, som skogsfaktor och jaktansvarig för SCA. Ingemar tjänstgjorde även som nämndeman.

I början av 1960-talet träffade han Dagny (född Eriksson) från Svensbyn, Piteå. De gifte sig 1962 och familjen utökades med fyra söner, Mikael, Håkan, Erik och Peter.

Senare växte familjen ytterligare med svärdöttrar och tio barnbarn.

Dagny och Ingemar kom att få närmare 55 år tillsammans som de båda värderade högst av allt.

Efter pensioneringen började Ingemar med stort engagemang att hjälpa till i sönernas lantbruksföretag med alltifrån byggnationer och skogsskötsel till djurhållning.

Till pappas kraftfulla och intensiva personlighet, som följde honom till slutet, hörde glädjen till arbetet och resonerandet/diskussionerna. Där fanns också känslan för detaljerna och faktakunskaperna inom olika områden.

Pappa värderade den individuella friheten men också det personliga ansvaret.

Sin barnatro med en kristen livssyn bar han med sig genom hela livet.

Nu tog Livsresan plötsligt slut för pappa Ingemar och sorgen och saknaden är stor, men vi kommer att minnas dig för alltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!