Nu har Årets mässbrudpar Maria Hegstam och David Holm, Luleå, fått en försmak av bröllopsmenyn.
De har nämligen fått provsmaka den meny som Lottas kök och matsalar i Luleå satt samman.
Menyn är bland de sista saker som ska förberedas och bestämmas innan bröllopet den 8 maj i Arcushallen. Tidigare har läsarna av artikelserien Vägen till bröllopet fått vara med om tidigare förberedelser.
Inbjudningskorten har ju skickats ut till släkt och vänner. Cirka 50 gäster har tackat ja till bröllopet och middagen.
Proväter menyn
Och för en tid sedan presenterade Alexander Boije och köksmästaren Anders Jönsson en trerättersmeny för Maria och David.
Lottas kök sysslar mycket med catering och är vana att ordna bröllopsmiddagar.
Maria och David har fått två förslag - ett med norrbottnisk smak och ett med mer "traditionell" stil. Brudparet har valt den "traditionella" Bröllopsmeny väst.
Först får de smaka förrätten som är Västerbottensostpaj med kräftsallad.
- Mmm, jättegott, säger det blivande brudparet.
Dessert eller tårta?
Sedan är det dags för varmrätten som är helstekt oxfilé med krämig whiskeysås, rostade grönsaker som serveras ned potatisgratäng.
Även det faller brudparet i smaken.
- Också jättegott, förklarar Maria och David.
Slutligen testar de desserten som är kladdig chokladtårta med bärcoulis.
- Menyn var riktigt god! Det var inte mycket att fundera på vi bestämde oss direkt att det här vill vi ha på vår stora dag!, säger Maria.
Allt är klart
Men det blir troligen en avvikelse. Bröllopstårtan från Stenuddens bageri kommer att ersätta desserten.
Alexandra Boije kommer att sköta det praktiska med servering etcetera.
- Vi ordnar ju många bröllopsmiddagar per år så det här kommer att gå bra, säger hon.
Och nu är som sagt det mesta förberett för bröllopet!
- Festprogrammet i stort sett färdigt, jag och min blivande finslipar sista detaljerna bara, skriver Maria på sin NSD-blogg.
Och om bröllopet kommer ni förstås att få läsa om i NSD!
En försmak av bröllopsmenyn
Nu har Årets mässbrudpar Maria Hegstam och David Holm, Luleå, fått en försmak av bröllopsmenyn.De har nämligen fått provsmaka den meny som Lottas kök och matsalar i Luleå satt samman.
Maria Hegstam och David Holm provsmakar varmrätten helstekt oxfilé på restaurang La Veranda. "Jättegott" var deras gemensamma omdöme.
Foto: Kurt Engström
Tidigare artiklar: 23 januari (brudparet presenteras), 8 februari (brudklänningen), 15 februari (bröllopsfotografen), 22 februari (smink), 1 mars (håret), 8 mars (ringarna),15 mars (brudgummens och bestmannens kläder) och 22 mars (brudbuketten).
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!