Full rulle i Bredåker - hela veckan lång

Bredåkersveckan pågår för fullt och avrundas i dag med fotbollsmatchen mellan södra och norra Bredåker.- I halvlek uppvaktas också alla barn som fötts i byn sedan förra bredåkersveckan, säger Ann Selini, sekreterare i byaföreningen.

Det har varit full rulle i Bredåker i veckan. Mycket folk besökte Bredåkersveckan för att träffa bekanta och vara med i olika aktiviteter.FOTO: Gun Nilsson

Det har varit full rulle i Bredåker i veckan. Mycket folk besökte Bredåkersveckan för att träffa bekanta och vara med i olika aktiviteter.FOTO: Gun Nilsson

Foto: Gun Nilsson

bredåker2011-07-16 06:00

Bredåkersveckan inleddes i söndags med gudstjänst i Norra Bredåkers kyrka. Under veckan har det sedan varit både hamburgerkväll, barnkarneval genom byn och tjejkväll i bygården. Under tjejkvällen fick små som stora damer titta på smycken, smink, naglar, väskor och mycket annan.

Kobingo
På tisdagen var det café på byagården samt gratis ponnyridning. Senare samma kväll var det dags för den uppskattade kobingon hos Juhlins jordbruk. Över 130 personer kom och satsade på var kossan skulle bajsa. Hon tog god tid på sig och verkade gilla att vara i centrum. Folk passade på att köpa fika och varm korv under tiden. Efter en timme kunde sedan tre glada vinnare inkassera 330 kronor vardera.

Kåseri
Onsdagen var vikt för kåserande med Ingmar Åkerstrand, vilket lockade ett 70-tal personer. De fick lära sig mycket om bygdesonen och författaren Birger Vikström.

På torsdagen skakade sedan 35 personer loss i Zumbadans och senare samma kväll startade fisketävlingen. I år drog Daniel Drugge upp den största fisken och Britt Öhlén segrade i klassen för mindre fiskar.

Utöver det bjöds det även på pingistävling, våfflor och pokerspel för att avrunda med fotboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om