Vardagshjältar ska prisas

Nu ska Bodens "vardagshjältar" belönas när kommunen för första gången anordnar mässan "Den goda arbetsplatsen".- Vi utser utse bästa chef, medarbetare, skyddsombud och arbetslag, säger socialchefen Catharina Liljeholm.

Marie-Helen Ståhl, Catarina Liljeholm, Mikael Norberg och Maria Nordlund, finns med under mässan den goda arbetsplatsen.

Marie-Helen Ståhl, Catarina Liljeholm, Mikael Norberg och Maria Nordlund, finns med under mässan den goda arbetsplatsen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-11-14 06:00

Mässan den 17-18 november bjuder förutom mässan och öppna föreläsningar på en seminariedag med tre intressanta föreläsare.

- Som ett led i det arbetsmiljöarbete som påbörjades redan 2009 så arrangeras mässan för att belysa vikten av en bra arbetsmiljö, säger socialchefen Chatarina Liljeholm.

En nyhet är att Bodens kommuns första arbetsmiljöpris ska delas ut. Alla kommunala arbetsplatser har haft chansen att nominera en chef, facklig företrädare medarbetare eller arbetslag som på något sätt bidragit till en bra arbetsmiljö.

- Vi kommer att ha en speciell galakväll efter första konferensdagen där vi även korar en segrare i de nominerade klasserna och samtidigt också belönar anställda med 25 år i kommunens tjänst.

- Det blir lite festligare för alla, säger socialchefen Catharina Liljeholm.

Fina priser
Centrala skyddskommitén som fungerat som jury har valt ut tre personer vardera i de tre enskilda tävlingsklasserna och tre arbetslag vad gäller arbetsplats. De enskilda vinsterna är ett utbildningsstipendium på 3000 kronor och Nordpoolens spabiljetter för segrade arbetslag. De personer som är nominerade i klasserna är följande:

Chef: Ann-Christine Malmström, socialförvaltningen, Åsa Karlsson, socialförvaltningen, Helena Nilsson, socialförvaltningen.Medarbetare: Siv Söderlund, tekniska, Maria Strömbäck, socialförvaltningen, Tommy Lindvall, räddningstjänsten.Fackliga/skyddsombud: Ziba Kianfar, näringslivsförvaltningen, Mikael Norberg, socialförvaltningen, Annelie Wemnmenhag, socialförvaltningen. Arbetslag: Skift A, Räddningstjänsten, Biståndsenheten, socialförvaltningen och Åsen socialpsykiatrin, socialförvaltningen.

- Man kanske tycker det är konstigt att fackliga företrädare ska få pris men vi ser priset för vad det är ämnat till. Nämligen att uppmärksamma de människor som gör bra saker för sina kollegor, säger huvudskyddsombudet Mikael Norberg.

Klädbyte vid rökdykning
Åsen har bland annat jobbat fram ett program hur man kan stötta varandra vid hot om våld, räddningstjänsten tar vid rökdykningsuppdrag med ett ombyte kläder som byts direkt på utryckningsplatsen efter slutfört uppdrag.

- Det finns cancerframkallande ämnen på rökdräkten. Många brandmän har dött just på grund av den risken, säger Mikael Norberg.

Fler nominerade nästa år
Barn- och utbildningsförvaltningen har inte lämnat in en enda nominering vilket delvis förklarar den höga representationen av nominerade chefer inom socialförvaltningen.

- Det känns tråkigt att inte barn- och utbildningsförvaltningen som är så pass stor förvaltning inte har en enda nominering. Jag sitter i skyddskommitén men har givetvis gått ut när man valt slutnominerade, säger Norberg.

- Att socialförvaltningen har många med kan givetvis bero på att vi jobbat hårt med arbetsmiljöarbetet. Jag tror det blir fler nominerade till nästa år när väl arrangemanget blir känt. Jag hoppas också att det ska bli återkommande för det finns många vardagshjältar att uppmärksamma, säger socialchefen Catharina Liljeholm.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om