Vandaler förstörde belysningsstolpar

Vandaler har varit framme och förstört tre belysningsstolpar nere vid Kvarnängens strandpromenad.- Vi har haft problem där tidigare och då fått laga stolpar för 30 000 kronor, säger Ricardo Cejas, Bodens kommun.

På Kvarnängen efter strandpromenaden har några ungdomar brutit ned tre belysningsstolpar. Enligt uppgifter från en kvinna som såg skadegörelsen.

På Kvarnängen efter strandpromenaden har några ungdomar brutit ned tre belysningsstolpar. Enligt uppgifter från en kvinna som såg skadegörelsen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-06-11 06:00
Upptäckten gjordes under morgonen av förbipasserade. När NSD passerar platsen ligger tre stora belysningsstolpar nedvräkta med krossade lamparmaturer och uppdragna ur sina betongfötter. Enligt anmälan har också en soffa kastats i vattnet.
Den sista förstörda stolpen ligger i närheten av en grillplats vackert belägen vid strandkanten på baksidan av Överluleå kyrka. En skyddad plats för dem som förstör, för det är inte första gången som Bodens kommun råkat ut för skadegörelse på samma promenadstråk.
- Kommunen hade stora problem förra vintern med sönderslagna elstolpar. Vi har reparerat för 30 000 kronor. Det som nu slagits sönder går nog på 15 000 kronor. Jag tycker det känns helt meningslöst, säger arbetsledaren Ricardo Cejas.
För en tid sedan slog vandaler sönder elstolpar på för nästan
200 000 kronor på Sävastön. Nu har Bodens kommun fått ett tiotal armaturer krossade igen på samma område.
- Jag ska börja laga dem i sommar. Under juli månad ska också kommunen byta 500 armaturer och runt 1300 lampor. Så vi har en del arbete framför oss, säger Cejas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om