Välljudande musik på skolmarknad i Heden

BODEN. I går hölls en marknad på Hedens skola. För första gången bjöds det på välljudande musik av skolorkestern som bestod av elever från fjärde och femte klass.

Riktigt drag var det i skolorkestern när de spelade på Hedenskolans marknad.

Riktigt drag var det i skolorkestern när de spelade på Hedenskolans marknad.

Foto:

Boden2009-06-03 06:00
Barnens marknad som hålls varje år innan skolavslutningen, brukar vara välbesökt. Allting som erbjöds kostar en slant eftersom det som säljs på marknaden går tillbaka till elevkassan. Eleverna har gjort egna saker för försäljning. De uppdrivna plantorna hade en strykande åtgång, liksom det goda fikabrödet. För första gången spelade också skolorkestern som bjöd på några svängiga låtar under stort jubel från föräldrar och släktingar i publiken.
De duktiga musikanterna fick välförtjänta applåder efteråt. Nästa måndag deltar hedeneleverna tillsammans med andra elever från den kommunala musikskolan i en spelning på gågatan.
Hästridning populärt
När det gäller aktiviteter så hade de äldre eleverna tagit med sig sina husdjur till ett litet minizoo. Där fanns hamster, katt och massor med hundar som barnen fick titta på. Bodens ridklubb hade också kört dit hästen Skäcken på uppdrag av treorna. Det var nämligen deras bidrag till marknaden vilket uppskattades av besökande syskon, som sexåriga Klara Brodin.
- Det är jättekul att det finns ridning att pröva på, tycker mamma Ulrika.
- Skäcken är snäll och går handikappridning. Han är faktiskt många småtjejers favorit, säger Malin Andersson, Bodens ridklubb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om