Uppsagda lärare satsar på heminredningsaffär

Yvonny Sundling och Helena Johansson, gamla lärarkollegor som slagit sina påsar ihop och startat affären " Hemma hos Molly"." Vi blev arbetslösa och gillar båda heminredning. Nu har vi skolat om oss till företagare istället vilket ska bli kul", säger de.

Yvonny Sundling och Helena Johansson, gamla lärarkollegor som slagit sina påsar ihop och startat affären " Hemma hos Molly"." Vi blev arbetslösa och gillar båda heminredning. Nu har vi skolat om oss till företagare istället vilket ska bli kul", säger de.

Foto: Lena Leffler

Boden2010-03-17 06:00
Dukat för succè.
Möt lärarna som skolade om sig till företagare efter kommunens massuppsägningar.
- Boden behöver en till inredningsaffär, säger Helena Johansson.
Hon och affärspartnern Yvonny Sundling träffades första gången under 2000-talet när båda arbetade som lärare på Centralskolan.
- Vi brinner för heminredning båda två och pratade lite löst om att starta något eget tillsammans. Men just då trivdes vi jättebra med våra lärarjobb, säger Yvonny Sundling.
Jättevarsel
Sedan skildes vännernas vägar när Centralskolan lades ned och de fick nya arbetsplatser. Helena Johansson och Yvonny Sundling var arbetslösa när de möttes igen efter Bodens kommuns jättevarsel av skolpersonal.
- Vi känner ingen bitterhet över det som hänt oss. Däremot är vi ledsna att behöva mista ett bra jobb och saknar våra underbara arbetskamrater och barn.
- Att förlora jobben innebär samtidigt en andra chans i livet att hitta ett nytt levebröd och få göra något roligt och spännande. Vi träffades ganska snabbt och började smida planer, säger Helena Johansson.
Ny inredningsaffär
Den 25 mars öppnar deras första affär som ligger på gågatan, mittemot Bodens galleria Enter.Ett jättebra A-läge vilket var förutsättningen för att våga köra igång affärsverksamheten.
- Jag tror att vi haft fyra, fem alternativa lokaler på gång innan vi fick loss den här lokalen. Fastighetsägaren har varit väldigt bra och hjälpt oss mycket. Vår familj och vänner har också stöttat oss och peppat oss, säger Yvonne Sundling och Helena Johansson.
De har fått gå en starta eget-utbildning via näringslivsförvaltningen. Som delägare kompletterar de varandra.
- Vi består både av lite " gas" och broms" när det gäller att lyckas i affärer, skojar Helena Johansson.
Olika miljöer
De har gjort en marknadsundersökning som visar att det finns en marknad att starta en inredningsbutik i Boden. Butiksnamnet "Hemma hos Molly" ska enligt ägarna antyda till de olika heminredningsmiljöer som planeras att byggas upp i butiken.
- Det kommer att bli ett brett sortiment med allt från möbler, lampor, gardiner till olika föremål eller saker som förknippas med ett hem. En annan idé är att möblera om varje vecka i butiken för att det ska bli roligare för kunderna, säger Helena Johansson.
Deras inredningsbutik kommer inte att konkurrera med liknande affärer i sta´n.
- Vi kommer att ha olika varusortiment och kompletterar varandra. Butiken kommer även ta hem produkter utifrån kundernas önskemål, säger Yvonny Sundling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om