Påskfirande på gågatan

I år flög de små påskkärringarna förbi gågatan innan färden styrdes vidare till Blåkulla. Påskkärringarna ville gärna få ett påskägg med godis av kommunens egen tupp.

Linn Rutberg och Emmy Larsson-Öhman, från Björkdungens förskola, fick posera framför Bodens nya påskskapelse.

Linn Rutberg och Emmy Larsson-Öhman, från Björkdungens förskola, fick posera framför Bodens nya påskskapelse.

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-04-08 06:00
För andra året i rad ordnar Bodens kommun ett litet påskfirande på medborgarplatsen i Boden. Firandet lockar förskolebarn. Mumindalens förskola kom så långväga ifrån som Unbyn.
- Vi flög inte hit utan tog bussen. Det är roligt att ha en liten utflykt och komma ut från skolan. Vi åker med 21 förskolbarn från Unbyn.
Biblioteksbesök
- Bussarna går ju inte så tätt så vi ska äta hamburgare till lunch på stan och gå en sväng till biblioteket innan vi åker tillbaka, säger förskolelärare Ulrika Hagenlöv.
Parkchef Lennart Stubé hälsade alla välkommen.
- Det känns roligt att se så många påskkärringar. Jag hoppas det här blir en tradition. I år har vi också en påskkärring som tillsammans med kommunens egen tupp ska dela ut lite smått och gott. Jag hoppas också få se alla påskkärringar på sina kvastar på väg till Blåkulla på fredag, säger Lennart Stubé.
En stor påskkärring i trä liksom en tupp hade ställts upp för att höja stämningen. Många av barnen tog också chansen att knacka på de jättelika äggen som låg i en skål och som parkavdelningen tillverkat av hårdplast.
Levande tupp med godis
En levande påsktupp
i form av Glenn Siekas hade en speciell uppgift. Han såg till att förskolebarnen fick varsitt godisägg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om