Det blir en blandning av orkester, kör och solister i Björksalen och scenen kommer att vara fylld.
Bodens symfoniorkester består av 55 musiker och sångkören Chorisma har 60 män och kvinnor i sin ensemble. Chorisma fyller förresten 40 i år.
Två solister har engagerats, båda med rötterna i Norrbotten och numera sjunger de på Göteborgsoperan. Båda har också gått musikgymnasiet i Boden.
Det handlar om Katarina Giotas från Ängesbyn och Kristoffer Töyrä från Boden.
Ett axplock ur reportoaren: West side story, Carmen, Fångarnas kör och Fjärde satsen ur "Nya världen".
– Vi kommer också att framföra två korta stycken, som skrivits av två bodensare, Hans Nilsson och Hans Östlund, säger Åke.
Dirigent är Finn Rosengren.
Bodens orkesterförening bildades av bland andra Henning Oscarsson, stadskamrer, Olle Malmqvist, trumpetare och Gustaf Hansson, ägare av Åkerlunds klädbutiker samt dirigenten för musikkåren, Einar Råberg.
Stommen i orkestern var militärmusiker som stöttade amatörerna. Boden hade vid den tiden - 1933 och fram till nedläggningen i början av 70-talet - landets tredje största militärorkester.
– På 50-talet fanns det sex orkesterföreningar runt om i länet. Idag är vi tre: Boden, Luleå och Piteå/Älvsbyn. Vi samarbetar och stöttar varandra på olika sätt.
Åke Sundberg menar att orkesterföreningen haft - och har - stor betydelse för kulturlivet i Boden.
– Orkesterföreningens vision är att berika kulturlivet i Boden och är en viktig funktion för samhällets utveckling. Kulturen är ett av de viktigaste fundamenten i ett samhällsbygge.
Sundberg säger vidare:
– Orkesterföreningen är det optimala samhället. Det finns plats för amatörer och yrkesmusiker, unga och gamla, barnbarn och farfar, män och kvinnor, killar och tjejer. Det känns kul att kunna säga det.
Orkesterföreningen har verksamhet inom fem områden: symfoniorkestern, Bodens storband, stipendier, utbildning och pianoarrangemang.
– Vi kan börja med det traditionella området med symfoniorkester. På blåsarsidan lever man mycket på tillgången av gamla yrkesblåsare och så har det alltid varit.
– Likt övriga landet är det svårt på stråksidan, men där har Boden ett givande utbyte med vänorten Uleåborg. Det är bra utbildning för våra elever och lärare, säger Åke.
Ett arrangemang som blivit oerhört uppskattat är jazzkonserterna med Bodens storband. De brukar alltid locka mycket folk till Sagabiografen.
Många stora solister har varit med – senast Viktoria Tolstoy.
– Tanken var att det skulle bli en engångsföretelse. Nu har vi snart kört i 20 år. Höstens konsert var den 18:e och vi kommer igen nästa år.
Orkesterföreningen har delat ut stipendier sedan 1966 - cirka 3000 kronor till fem-sex elever. Totalt 15 000-18 000 kronor per år.
– Dessa medel tas ur en speciell fond och belastar alltså inte verksamheten, säger Åke.
Utbildning är en annan viktig del i verksamheten. Föreningen har sedan ett antal år ett samarbete med Pioanovisions, som värnar om det vanliga pianots fortlevnad.
– Professor Stefan Boysten kommer upp till två gånger per år och undervisar. Han har med sig en kollega och de får en egen kammarmusikafton i konsertform.
Mera piano: en tidning skrev för ett antal år sedan om Boden som pianostaden och flera bekanta namn har haft konsert.
De senaste åren har det varit Hans Leygraf, Peter Jablonski, Staffan Scheja och Stefan Boysten.
– Tidigare har vi även haft storheter som Greta Eriksson och Sixten Ehrling och inte minst Herbert Blomstedt, idag 92 år och fortfarande verksam som dirigent, säger Åke Sundberg.
Jubileumskonserten är det fjärde konsertevenemanget i år. Tidigare har orkesterföreningen haft Stipendiekonsert, Storbandskonserter och Pianoaftnar.