NSD-hallåar...

...Simon Wikberg, 15, elev på Korpenskolan i Boden som får ta emot pris av drottningen för Nutids-oritenteringen och delta vid Nobelprisets utdelning i Stockholm.

Simon Wikberg, bäst i länet i nutidsorienteringen.

Simon Wikberg, bäst i länet i nutidsorienteringen.

Foto: Lena Leffler

Boden2010-12-10 06:00

På fredag finns han i huvudstaden tillsammans med samtliga länsvinnare i Dagens Nyheters nutidsorientering för att belönas för sina prestationer.

Hur känns det?

- Det känns bra. Jag har aldrig träffat en minister eller drottning tidigare, säger Simon Wikberg.

För två månader sedan svarade han och 1 123 högstadieelever på 35 aktuella frågor om allt från vilket land som drabbades av en kraftig jordbävning tidigare i år till vilket parti som fick flest röster i riksdagsvalet. 16 av länsvinnarna är pojkar och sju flickor.

Varför var du bäst i länet?

- Jag vet inte. I skolan har jag hyfsade betyg. Politikerfrågorna gick bäst, men jag kommer inte ihåg hur många rätt jag hade, säger Simon Wikberg.

Efter att ha fått pris av Drottning Silvia på Drottningholms slott får Simon Wikberg även luncha med utbildningsminister Jan Björklund på Rosenbad. Vinnarna deltar också vid utdelningen av Nobelpriset på Konserthuset.

Blir det fler roliga saker i Stockholm under helgen?

- Nej, jag åker faktiskt hem redan på Nobelkvällen. Jag måste hinna hem för att vara med i en badmintontävling på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om