Loppis i Boden – alltid lika poppis

Lions loppmarknad anordnades i helgen för 52:a gången. Kön av köpglada kunder ringlade sig lång tidigt på lördagsmorgonen redan innan loppisen hade öppnat. Möbler, prydnader, porslin, cyklar och kläder - ja listan kan göras lång av allt som gick att fynda. Under lördagen var ishallen i Boden fylld av besökare som antingen kommit dit för att handla eller bara för att fika och umgås. – Det är betydligt mer folk från start i år, det har varit en jättelång kö imorse, säger Peder Lindholm, President för Lions i Boden.

Prylar. En bråkdel av vad som gick att fynda under helgen.

Prylar. En bråkdel av vad som gick att fynda under helgen.

Foto:

Boden2014-05-26 06:00

Två av besökarna som sökt sig till ishallen var paret Vanessa och Daniel Norman, som har som tradition att gå på marknaden varje år.

– Vi har köpt dukar och porslinsgrejer att ha i trädgården. Det är i slutet som man kan göra de bästa fynden, säger Vanessa Norman som även fyndat en sminkväska.

Årets Lionsstipendium gick till handbollsspelaren Emmy Nordmark med motiveringen att hon med sitt sätt att vara, både på och utanför planen, har skapat en positiv känsla för Boden, handbollen och de personer hon träffat. En glad Emmy Nordmark tog emot ett diplom och ett stipendium på 5000 kronor. – Det är jättesmickrande. Jag var förberedd att ta emot ett pris åt min morfar så jag var chockad när det var jag som fick det.

Försäljningen från loppmarknaden går till Lions hjälpverksamheter både lokalt, nationellt och internationellt och de samlar in prylar att sälja under hela året. En av marknadens yngsta besökare, Noelle Bergsten från Sundbyberg, fick köpa en rosa spegel som hon glatt stoltserade med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om