Krogägare beklagar oordning

Krogägaren Magnus Nils-son i Boden lovar att överservering av fulla kroggäster inte ska återupprepas.- Utredningen fortsätter och sedan kommer ett för-slag på hur kommunen ser på alkoholtillståndet, säger Inger Lundström, kommunens alkoholhandläggare.

Magnus Nilsson, krogägare i Bo-den.

Magnus Nilsson, krogägare i Bo-den.

Foto: leifhammarstrom

BODEN2009-02-27 06:00
Under krograzzian besöktes Olivers Inn och Ice av civilklädda poliser och personal från räddningstjänsten och Bodens kommun. På krogen, där åldersgränsen är 18 år, fanns 350 personer. Vid krograzzian för någon månad sedan uppgav polisen i sin promemoria att fem personer var så berusade att de inte kunde ta hand om sig själva på krogen Ice. Men ordningsvakterna ingrep inte. Under razzian serverades också fulla kroggäster.
Beklagar oordningen
Bodens kommun har begärt in ett yttrande från krogägaren Magnus Nilsson som i svaret beklagar den oordning som observerats vid kontrollen. Han tillägger att "den inte representerar en vanlig nöjeskväll på Ice". Enligt honom var personalliggaren också i ordning. Nilssons kroggäster fick gratis alkohol utan att betala, enligt rapporten som kommunens alkoholhandläggare fått ta del av.
"När det gäller serveringen av fyra, fem öl så har jag inte besökt en restaurang i Sverige där någon förbjudit mig att bjuda mina vänner på en öl. Om jag på något sätt missuppfattat lagen eller den tolkningen ni gjort så ska det givetvis åtgärdas", lyder Nilssons svar på gratisserveringen.
Samma praxis som andra
Han säger vidare i sitt yttrande att han däremot inte tolererar varken "gratisdryck, spritkonton eller att obehöriga personer "gästar" hans bar eller kök under en arbetskväll. Nilsson säger att han har samma praxis som övriga restauranger vad gäller bordsnotor, där kunden reglerar sin skuld innan vederbörande lämnar restaurangen.
Krogägaren tänker inte bestrida det som framkom vid kroginspektionen.
"Jag kan däremot lova att dessa saker inte ska återupprepas."
Magnus Nilsson har nu anställt en nattklubbschef med lång erfarenhet inom yrket som ansvarar för Ice under dess nö-jeskvällar och haft en genomgång med personalen om överservering och vilka följder det kan innebära för restaurangen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om