Konsert direkt för musikgymnasiet

Musikgymnasiet i Boden rivstartar även i år med en konsert första veckan.- Spännande, tycker Daniel Johansson, som är en av deltagarna och går första året på estetiska programmet.

Musikgymnasiet i Boden öppnar läsåret med en konsert i vilken tonvikten är lagd på körsång. Sex av de deltagande eleverna är Frida Åkesson, Simon Lundstig, Daniel Johansson, Jennie Davidsson, Johan Enberg och Julia Hanson.

Musikgymnasiet i Boden öppnar läsåret med en konsert i vilken tonvikten är lagd på körsång. Sex av de deltagande eleverna är Frida Åkesson, Simon Lundstig, Daniel Johansson, Jennie Davidsson, Johan Enberg och Julia Hanson.

Foto: leif hammarström

BODEN2009-08-26 06:00
Det är femte året i rad man bjuder på en konsert i Björksalen på Björknäsgymnasiet. Den här gången på lördag.
- Det är jättekul med konserten. Den är också lärorik och inte minst bra för gemenskapen, säger Julia Hanson, som går i trean.
Samtliga musikelever deltar. Totalt rör det sig om ett 90-tal.
Lärarna är ansvariga och det blir en konsert med blandad musik med stora elevkören och olika ensembler. Tonvikten ligger på körsång.
Både vana och ovana
Vissa har aldrig stått på en scen medan andra har rutin från "Körslaget" i tv förra året i vilket man sjöng i Brollekören.
Då fanns tolv elever från musikgymnasiet med, nu finns tre kvar.
- Jag har aldrig sjungit i kör. Endast spelat instrument. Men det ska bli skoj, säger Daniel Johansson.
Etablerad sånggrupp
Den stora kören kommer att ledas av sånggruppen Vibafemba från Uppsala, som finns med för andra gången och i år representeras av Gunnar Axelsson-Fisk och Erik Lindman.
- Det är kul att sjunga med gruppen. Den är duktig, säger Jennie Davidsson, som går tredje året.
Vibafemba bildades 1984 av fyra tonåringar och är
i dag etablerad.
Gruppen har utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska
saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande delar.
Fick Ramels stipendium
1999 fick gruppen för övrigt ta emot Povel Ramels Karamelodiktstipendium för - som det stod i motiveringen - dess "sångliga stigfinnerie med en förförisk blandning av precision i musik, kvickt provocemang i text och glad ödmjukhet vid leverans".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om