Kommunarkivarien Ginger Bromfalk visar upp bilden som skänkts av ett dödsbo efter Linnea Westerberg i Boden. Bilden ska föreställa Bodens nya kommunalfullmäktige år 1919. Det är Linneas dotter Elisabeth och bror Kjell som lämnat in kortet som är inramat.
– Som jag förstått vet de inte själva vem som finns med på bilden. Det är kanske någon släkting eller bekant. Det är kanske därför bilden sparats, säger Ginger Bromfalk.
I mars samma år hölls det val till Bodens stadsfullmäktige när 30 personer skulle väljas in ( se faktaruta). Så det kan vara en del av den gruppen som finns med på den skänkta bilden. Första sammanträdet hölls i gamla tingshuset vid Överluleå kyrka den 19 maj 1919.
– I dag heter det kommunfullmäktige och förr kommunalfullmäktige så där har det blivit lite modernare.
Hon visar upp ett stämmoprotokoll som skrevs in direkt med bläck i en bok.
– Det står också inskrivet i de gamla protokollen att besluten ska läsas upp i Överluleå kyrka. Det var för att man skulle kunna nå ut till alla vad man beslutat om, säger Ginger Bromfalk.
I dag sitter ledamöterna och använder sina nya i-pads och efter sammanträdet så läggs det justerade fullmäktigeprotokollet ut på kommunens egen hemsida.
På den gamla bilden från 1919 står och sitter tjugosex män och en kvinna. Man behöver ingen örnblick för att se att det skett en viss förändring på snart 100 år.
– Ja, där har väl uppenbarligen jämlikheten gått framåt, säger Ginger Bromfalk.
I dag består den politiska representationen i dagens kommunfullmäktige av 49 ledamöter, varav 31 män och 18 kvinnor.
Vad ska då hända med bilden? Den kommer att scannas in i Bodens kommuns digitala bildarkiv som heter Cumulus.
– Vi jobbar med att lägga ut bilder så det blir tillgängligt på nätet för alla. Folk kan inte plocka bilder hur som helst utan man kan se vad kommunen har arkiverat. Vi har väl en 30 000 bilder i systemet. Jag har en extra skärm på mitt rum så folk kan få komma hit och titta och söka själva, säger Bromfalk.
Hon tycker det är roligt att folk skänker gamla bilder till kommunens arkiv.
– Då kommer vi åt dåtidens historia som annars kanske blir kvar hemma i någons byrålåda, säger Ginger.
Och om någon kan tipsa om vem det är som sitter med i gamla fullmäktige, desto bättre.
– Vi kan ju se en del namn som återkommer i stämmoprotokollen men det är ju inte alla. Det kan bli ett detektivarbete att få fram vem de andra är så den hjälpen tar vi gärna emot. Det är kanske någon som vet om att ens farfarsfar satt med där, säger Ginger Bromfalk.